33 cent kWu Subsidie op zonnepanelen

ZonnepanelenMensen die een zonnepaneel aanbrengen en daarmee stroom leveren aan het elektriciteitsnet, krijgen daarvoor een subsidie van 33 cent per kilowattuur. Dit staat in de nieuwe stimuleringsregel duurzame energieproductie (SDE) Dit maakte minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken donderdag 31-01-2008 bekend.

Subsidie voor zonneboilers en warmtepompen wordt buiten de SDE geregeld. Er volgt nog een nieuwe subsidieregeling voor de aanschaf van systemen die met energie van de zon water opwarmen, ook wel zon-thermisch genaamd. Waarschijnlijk worden in dezelfde regeling warmtepompen opgenomen.

De subsidie is een aardig initiatief, al denk ik dat het in de praktijk voor een particulier met een paar panelen weinig zal opleveren. Er wordt namelijk pas aan het energienet teruggeleverd wanneer er meer elektriciteit wordt opgewekt, dan dat er op dat moment in huis aan stroom wordt verbruikt. Met ons dagelijks verbruik zal dit dus zelden het geval zijn. Natuurlijk blijven de panelen er voor zorgen dat je minder stroom nodig hebt van de energiemaatschappij en dat je verzekert bent van groene stroom maar dat staat los van deze subsidie.

Auteur: Dirk van Genugten

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eurotreps Energy Systems Bij Eurotreps Energy Systems bent u op het juiste adres voor zone panelen en alles wat hierbij hoort om tot een echte besparing op uw gasrekening te komen. Wij Plannen, Produceren en Installeren alles zelf. Door bijna 15 jaar ervaring met zonne panelen en deze productie hebben wij ons nieuwe ECOSTAR III paneel ontwikkeld die tot 30% sneller de vloeistof verwarmt als al onze andere collega’s. Maar alleen met een zonne paneel bent u er niet, Om een echte besparing te realiseren dient uw persoonlijke gebruik en woning exact bekeken te worden en hierna een berekening gemaakt te worden wat u exact nodig heeft, alleen met een systeem wat geheel op uw gebruik is aangepast kunt u tot 70% op uw verwarmingskosten sparen. WAT IS BIJ ONS ANDERS ALS BIJ DE ANDEREN Ten eerste maken wij gebruik van een externe warmtewisselaar, alle op dit moment aangeboden systemen… Lees verder »

Beste Frank ik zie dat jij alles goed hebt doorgerekend. En inderdaad het is mogelijk om in theorie het geheel in 15 jaar terug te verdienen. Blijf ik het nog steeds een vrij sobere en ingewikkelde subsidie vinden al ben ik natuurlijk wel blij met het initiatief. Zoals ik hoor ben jij al helemaal om en dat is natuurlijk super. Mocht je zonnepanelen hebben dan moet je zeker een foto sturen en ons volledig op de hoogte houden. Veel succes!

De 33 cent subsidie wordt gegeven over elke kWh die opgewekt wordt, en dus niet alleen de stroom die teruggeleverd wordt aan het net. De opgewekte energie kun je verder aftrekken van je stroom rekening (meter draait terug), dat levert dus ook nog zo’n 22 eurocent op per opgewekte kWh (prijspeil 2008). Per opgewekte kWh levert dit dus zo’n € 0,55 op.

De subsidie wordt gegarandeerd voor een periode van 15 jaar waardoor de investering in zijn geheel terugverdiend kan worden. Hoe snel dit lukt is afhankelijk van de wijze van financieren. De betaalde rente over zo’n lening is in principe wel aftrekbaar voor de belasting (woningverbetering).

3
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.