We zijn altijd op zoek naar de beste duurzame artikelen. Ook op het gebied van schoonmaken. Op een van die online zoektochten kwamen we het filmpje tegen van de oprichters van schoonmaakmerk Better Life waarin ze lieten zien dat hun producten zo veilig zijn dat je ze zelfs zonder nadelige gevolgen in je mond kunt spuiten! Daarnaast laten ze zien dat hun natuurlijke producten betere prestaties leveren dan de reguliere middelen. Het merk Better Life blijkt ook in Nederland te koop via Eco Shopper.  We besloten de producten maar eens aan een test te onderwerpen. Want zijn de producten die zo vriendelijk zijn voor de gezondheid wel onvriendelijk genoeg voor het vuil?

Update: Helaas is het niet meer te koop, maar goede alternatieven zijn 100% biologisch schoonmaakmiddelen van BIOnyx.

Better Life schoonmaakmiddelen

Alleen het beste voor de kinderen

Better life werd opgericht door twee jonge vaders. Zij zagen hun kroost over de grond kruipen, om daarna weer hun handen in de mond te steken. Het maakte hen meer bewust van de verschillende facetten van ‘schoon’. De vloeren moeten schoon zijn, maar ook de producten waarmee je dat doet moeten vriendelijk zijn voor kinderen (en grote mensen). De bestaande natuurlijke schoonmaakmiddelen bleken vaak niet zo goed te reinigen als de agressievere producten. Tim Barklage en Kevin Tibbs namen zich daarom voor om verantwoorde schoonmaakmiddelen te ontwikkelen die beter reinigen dan de reguliere allesreinigers, sprays, afwas- en schuurmiddelen.

What-Ever een echte topper

We haalden een aantal producten uit het assortiment in huis om ze uit te proberen. What-ever! allesreinigerspray, 2am miracle babykamerschoonmaakspray (denk aan kots, poep en plasvlekken), Dish it out afwasmiddel, Automatic magic vaatwasmachinegel en Even the kitchen sink schuurmiddel. Grappige namen. ‘Whatever’ was bij onze kinderen (pre-teens) al een veelgebruikte term, maar had de gebruikelijke nonchalante lading. Inmiddels is What-ever! ook een veelgebruikt woord voor als er iets schoongemaakt moet worden. Deze allesreinigerspray is goed voor alles. Veilig voor alles. Kattenvoer op de vloer? What-ever! Vette vingers op de deur? What-ever! Keukenblad vies? What-ever! Vlekken op een shirt? What-ever! Wat ons betreft is dit de absolute topper. De mannen van Better Life hebben niets te veel gezegd. Het middel maakt namelijk echt heel goed schoon. Het is inmiddels een vaste waarde in ons huis. Staat altijd voor het grijpen. Ook de kinderen weten dat ze What-ever! altijd kunnen gebruiken als er een beker omgaat of als er hele vieze voetstappen op de vloer staan. Een zelfde soort product is 2am miracle voor babykamers. Bij gebrek aan baby’s hebben we deze niet heel uitgebreid getest, maar het middel is glutenvrij, hypoallergeen en brengt geen schadelijke componenten in het oppervlakte water. De lekkere kamille-lavendel geur komt van pure essentiële oliën. Dit geldt voor alle producten trouwens.

Schoonmaken in de keuken

Afwassen behoort voor de meeste mensen niet tot de favoriete activiteiten. Daarom gebruiken we vooral de vaatwasser. Op de verpakking van de vaatwastabletten die je waarschijnlijk gebruikt staat een ‘gevaarlijke stoffen’ tekentje in de vorm van een zwart kruis. Geen prettig idee om daar het servies waar je van eet mee te wassen toch? Better Life heeft hiervoor ook een oplossing. Vloeibaar vaatwasmiddel, te doseren naar behoefte. Doet ook prima z’n werk, behalve voor theedrinkers. De aanslag in theekopjes krijgt het middel namelijk niet weg. Maar die kopjes zou je dan even met de hand kunnen afwassen met het Dis it out afwasmiddel. Heerlijk ruikend, met de juiste viscositeit en maakt schoon zoals je mag verwachten. En krijg je dan nog niet alles schoon? Dan is daar het schuurmiddel. Schuurmiddelen bevatten vaak microplastic korrels voor het schurende effect. Deze deeltje komen uiteindelijk in het water terecht. Op de fles Even the kitchen sink valt te lezen dat deze in ieder geval geen microplastics bevat. Onze RVS-gootsteenbak met (o zo mooie, maar lastig schoon te maken) scherpe hoeken was snel weer spik en span!

Wij kunnen eigenlijk alleen maar concluderen dat de producten van de heren van Better Life hun beweringen meer dan waar maken. What-ever! heeft in ieder geval een vaste plek in ons huishouden. En we gaan de rest van de producten uit het assortiment ook nog zeker uitproberen. Update: Helaas zijn de producten niet meer te krijgen, een goed alternatief is BIOnyx met 100% biologisch en natuurlijk afbreekbare schoonmaakmiddelen zonder chemische onderdelen.