Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame ecowijk houten

Bewoners gezocht voor Ecowijk Houten

Altijd al in een duurzame wijk willen wonen? De Vereniging ecowijk Houten is druk bezig om met een groeiende groep gemotiveerde mensen een eigen, groene, duurzame wijk te realiseren. Er zijn regelmatig informatieavonden voor mensen die belangstelling hebben om zich mogelijk aan te sluiten bij de plannen voor deze ecowijk. Gezamenlijke tuin en buurthuisje Veel plekken zijn inmiddels bezet, maar er blijven nog steeds een aantal mooie plekjes over. De invulling daarvan gebeurd gezamenlijk. De eerste plannen zijn al duidelijk. Het worden huizen, rondom een gezamenlijke tuin met daarin een buurthuisje. Om alles te organiseren zijn er vele werkgroepen. De ene groep verdiept zich in de financiën, een andere groep houdt zich bezig met de groeninrichting, de communicatie of de materialen en installaties. Je hebt dus wel wat geduld en doorzettingsvermogen nodig om dit prachtige project mee te realiseren. duurzame-ecowijk-houten Locatie en woningen Met de gemeente is er een overeenkomst over een prachtig, nog onontgonnen gebied dichtbij het oude centrum van Houten. Voor deze plek is er een erg mooi stedenbouwkundig plan gemaakt, met ruimte voor diverse woningtypes, waaronder ook appartementen, geschikt voor verschillende bewoners, oud en jong, rijk of minder rijk, gezinnen en alleen gaanden, etc. Momenteel is de vereniging met de leden bezig om samen met een architect de huizen te ontwerpen; het wordt nu dus echt concreet. Ter inspiratie worden er lezingen van architecten en diverse bezoeken aan bestaande ecowijken georganiseerd. Meer informatie Voor meer informatie over de vereniging ecowijk Houten zie: www.ecowijkhouten.nl Aanmelden voor informatieavonden kun je bij Sjan de Jong: sjandejong@telfort.nl of  030-7851569 of per email naar: ecowijkhouten@gmail.com
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
4 1 stem
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mooiii en zeker interessant voor mij als ex-Houtenaar. Heb met veel plezier flink wat jaartjes in Houten gewoond tot 2010!
Alleen of het financieel haalbaar is..?! Volgens mij heb je dan op z’n minst een goeie vaste baan nodig 4 dgn in de week, niet ?
Ahwell, da’s bij mij helaas niet het geval @the moment.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.