Altijd al in een duurzame wijk willen wonen? De Vereniging ecowijk Houten is druk bezig om met een groeiende groep gemotiveerde mensen een eigen, groene, duurzame wijk te realiseren. Er zijn regelmatig informatieavonden voor mensen die belangstelling hebben om zich mogelijk aan te sluiten bij de plannen voor deze ecowijk.

Gezamenlijke tuin en buurthuisje
Veel plekken zijn inmiddels bezet, maar er blijven nog steeds een aantal mooie plekjes over. De invulling daarvan gebeurd gezamenlijk. De eerste plannen zijn al duidelijk. Het worden huizen, rondom een gezamenlijke tuin met daarin een buurthuisje. Om alles te organiseren zijn er vele werkgroepen. De ene groep verdiept zich in de financiën, een andere groep houdt zich bezig met de groeninrichting, de communicatie of de materialen en installaties. Je hebt dus wel wat geduld en doorzettingsvermogen nodig om dit prachtige project mee te realiseren.

duurzame-ecowijk-houten

Locatie en woningen
Met de gemeente is er een overeenkomst over een prachtig, nog onontgonnen gebied dichtbij het oude centrum van Houten. Voor deze plek is er een erg mooi stedenbouwkundig plan gemaakt, met ruimte voor diverse woningtypes, waaronder ook appartementen, geschikt voor verschillende bewoners, oud en jong, rijk of minder rijk, gezinnen en alleen gaanden, etc.

Momenteel is de vereniging met de leden bezig om samen met een architect de huizen te ontwerpen; het wordt nu dus echt concreet. Ter inspiratie worden er lezingen van architecten en diverse bezoeken aan bestaande ecowijken georganiseerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vereniging ecowijk Houten zie: www.ecowijkhouten.nl
Aanmelden voor informatieavonden kun je bij Sjan de Jong: sjandejong@telfort.nl of  030-7851569 of per email naar: ecowijkhouten@gmail.com