Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing

Blog Duurzaam Wonen

Sinds 2007 zijn we bezig met duurzaam nieuws, tips en artikelen te schrijven om het makkelijker te maken zelf bij te dragen. Hieronder kun je alle leuke nieuwtjes vinden rondom duurzaamheid in en rondom je huis. 

Wil je beginnen met verduurzamen en zoek je een startpunt, bekijk dan de Tien gouden regels voor duurzaam wonen. Verder kun je onze grootste thema’s vinden in het menu bovenaan. Een tipje van de sluier, isoleren maakt de meeste impact!

Gezond brood bento

Duurzaam overblijven op school

Hoe duurzaam is de lunch van kinderen? Bekijk de hoeveelheid afval die er over blijft, de veiligheid van de bekers en boxen en de inhoud.
Verzorgingsproducten plastic

Microplastics in verzorgingsproducten

Plastic wordt niet afgebroken in de natuur. De grotere stukken plastic vallen uiteen in kleine stukjes en die stukjes hopen zich op in de natuur.
Onkruidboek bestrijden eten

Onkruidboek om op te eten

Uitgangspunt: ‘maak van je vijand een vriend of eet hem gewoon op’. Ik heb mijn eerste weegbree al gegeten.
Luchtzuiverende hangende tuin lamp

Luchtzuiverende design lamp

Bij luchtvervuiling denken we vaak aan de buitenlucht. Maar de luchtkwaliteit binnenshuis is vijf keer meer vervuild dan de lucht buiten.
Insectenhuis

Start nu je eigen insectenhotel

Insecten hebben het steeds lastiger in onze tuinen. Help ze een handje door een insectenhotel te maken! Wij geven tips.
Open Raam

Frisse lucht in huis

Een duurzaam thuis betekent ook een gezond huis en dat begint met frisse lucht. Dit is wat je moet weten over ventilatie en luchtvochtigheid.
koken met de hooimadam

Energiezuinig koken met de Hooimadam

Wil je energiezuiniger koken? Dan zit je goed bij de hooimadam. Kook gerechten kort en doe ze daarna in deze biologische zak. Zo werkt dat!
Duurzaam organisch ecologisch hout

Houtskeletbouw steeds populairder

Een onderzoek onder een groot aantal architecten in Europa laat zien dat de interesse in houtskeletbouw groter wordt.
Zelfmaak recycle zaaipotje

Zo maak je je eigen zaaipotjes

Heb je plannen voor een eigen groentetuin(tje) dit voorjaar en kun je bijna niet wachten? Begin dan alvast met het voorzaaien in zaaipotjes.
Genetisch gemodificeerd

Bewust omgaan met genetisch gemodificeerd voedsel

Wat betekent ‘genetisch gemodificeerd voedsel’ precies? Wat is het nut en wat is het risico? En hoe kun je hier bewust mee omgaan?
Vogelhuisje

Een voederhuisje maken voor vogels: zo doe je dat

Voederhuisje maken? Wij zetten een paar duurzame tips voor voederhuisjes op een rij die je van spullen kunt maken die je al in huis hebt.
16 februari

Warme Truiendag

Zet de verwarming een graad lager en trek een trui aan. Dat is het idee. Want elke graad lager levert een energiebesparing van 7% op.
Zonne energie kegel v solar

Interessante ontwikkeling: de zonnekegel

Zonnepanelen richten zich naar één kant en vangen zon uit die richting. De zonnekegel richt zich naar alle kanten. Twintig keer zo efficiënt!
huis verwarmen met kaarsen

Je huis verwarmen met kaarsen

Je huis verwarmen met kaarsen is heel duurzaam. Wist je dat je er zelfs energie mee kunt besparen? In dit artikel leggen we je alles…
mobiele zonnepanelen

Mobiele zonnepanelen, stekker erin en besparen maar!

Met mobiele zonnepanelen kun je duurzame energie opwekken waar je maar wilt. Hoe werken de panelen en wat levert het op?

Volg ons op Facebook