Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing

Blog Duurzaam Wonen

Sinds 2007 zijn we bezig met duurzaam nieuws, tips en artikelen te schrijven om het makkelijker te maken zelf bij te dragen. Hieronder kun je alle leuke nieuwtjes vinden rondom duurzaamheid in en rondom je huis. 

Wil je beginnen met verduurzamen en zoek je een startpunt, bekijk dan de Tien gouden regels voor duurzaam wonen. Verder kun je onze grootste thema’s vinden in het menu bovenaan. Een tipje van de sluier, isoleren maakt de meeste impact!

Christmas tree gb d e a

Zelf kerstversiering maken

Kan jouw kerstversiering wel een upgrade gebruiken? Je hoeft geen nieuwe decoraties aan te schaffen. Je kunt de kerstversiering zelf maken!
Mengkraan

Energie- en waterbesparende mengkraan

Een techniek die inefficiëntie van de populaire eengreeps mengkraan oplost en meer bespaart dan je denkt: energie- en waterbesparende kraan.
Alternatieve duurzame kerstbomen

Duurzame kerstboom inspiratie

De dagen worden korter en donkerder. Hoe lang is het nog tot de kerst? Niet zo lang meer. Wat voor een kerstboom wordt het dit…
Zelfvoorziend groenten kweken

Nooit meer bleekselderij of lente-uitjes kopen

Wat als prijzen van producten en diensten gaan stijgen en je inkomen niet? Je merkt ineens hoe afhankelijk je eigenlijk bent van alles.
Duurzaam natuurlijk slapen

Slaap extra lekker op eco Beddengoed

Zoekend naar beddengoed van duurzame katoen kwamen wij uit bij slaapproducten van de sociale onderneming Yumeko.
pomp vloerverwarming vervangen

Besparen door vloerverwarmingspomp te vervangen

Pomp vloerverwarming vervangen? Een goed idee, want het levert een lagere energierekening op en het is duurzaam. Zo ga je aan de slag!
Groente fruit

Veel keus biologische groente- en fruitpakketten

Biologische groentepakketten zijn in opmars en ‘weten waar je eten vandaan komt’ is een trend. Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen?
Regenton

Hemelwater benutten steeds populairder

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van het hemelwater wat op daken valt om dit op te vangen en zelfvoorzienend te hergebruiken.
Zonnedak

Zonnepanelen dakpannen

Vind je zonnepanelen op je dak lelijk? Misschien zijn zonnepanelen dakpannen dan iets voor jou in plaats van zonnepanelen.
Zonnepanelen op je dak

Stappenplan bij de keuze van zonnepanelen

Je wilt zonnepanelen aanschaffen. Maar hoeveel zonnepanelen heb je nodig? In ons stappenplan lees je alles wat je moet weten.
Aardappels zonder gentech

Fietsen langs biologische boeren op het Pieperpad

Het Pieperpad is een fietstocht van het Friese Lauwersmeer tot het Zeeuwse Heikant. Fiets langs ~30 biologische aardappeltelers, restaurants en b&b’s.
natuurlijke matras

Duurzaam matras

Wil je je matras vervangen? Kies dan voor een natuurlijke matras. We vertellen je in dit artikel alles over het duurzame matras.
Karton duurzaam hergebruikt

Duurzaam spelen met upcycled karton

Een serie inspirerende voorbeelden om karton (verpakkingsmateriaal etc) te hergebruiken. Ook leuk voor volwassenen!
Brood

Oud brood verwerken? Zo doe je dat

Oud brood verwerken in plaats van weggooien? Goed bezig. Dit kun je allemaal van oud brood maken – van wentelteefjes tot bruschetta.
Waterbespaarder kraan

Waterbespaarders: de beste straalregelaar (perlator)

Duurzaam Thuis heeft besloten om ons eens te verdiepen in de wereld van waterbespaarders oftewel straalregelaars. Hieronder onze bevindingen.

Volg ons op Facebook