Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame meubels woonkamer

  Boekenkast gemaakt van 100% recyclebaar karton

  De Dickens boekenkast is écht voor de liefhebbers van duurzame designer meubels.  Ontworpen door jonge en internationaal bekende Duitse designer Reinhard Dienes, deze kast is een stijlvolle en innovatieve opbergplek voor al je boeken en tijdschriften. De verschillende opbergvakken zorgen ervoor dat je allerlei soorten maten en vormen erin kwijt kunt – áltijd handig!

  Duurzame meubels woonkamer

  Boekenkast recyclebaar kartonDe Dickens boekenkast is ook erg flexibel, want hij weegt slechts 17 kg. Dit betekent niet dat hij zó omvalt, nee Dickens is veel stabieler dan de meeste houten boekenkasten waar de schroeven telkens losser en losser in het frame komen te zitten. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren gemaakt van SGS gecertificeerde kleurenfolie van PVS.

  Hout uit China – design uit Nieuw Zeeland

  De ontwerper van deze stoel is Logan Komorowski; hij is in Nieuw Zeeland geboren, en heeft daar het label LDK opgericht. Hij werkt graag met antieke materialen en combineert deze met moderne en minimalistische ontwerpen. Zo probeert hij een verhaal te creëren bij elk meubelstuk dat hij produceert; en dat is in zijn Shipwood collectie goed gelukt.

  Hergebruikt botenhout stoelAl het hout waarvan de stoelen, banken, kasten en tafels in deze collectie zijn gemaakt, komt oorspronkelijk van oude vissersboten die de rivieren in Zuid-China bevoeren. Sommigen komen zelfs nog van begin 20e eeuw, tijdens de Qing Dynastie. Elk meubelstuk heeft een goudkleurig vignet aan de achterkant waarop staat uit welk jaar precies het hout komt, en vanuit waar in China. Deze meubelen hebben een exotisch verleden, en dat kun je zien, ruiken en voelen.

  Elk stuk hout heeft oneffenheden, en in plaats van deze te verbergen viert Logan deze individuele kwaliteiten van het hout, wat elk meubelstuk in de collectie uniek maakt. Deze twee duurzame meubels zijn o.a. te vinden op Fashion For Home

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  1 Reactie
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Hallo,

  Hoeveel kost de kartonnen boekenkast

  Gr Marco

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.