De Dickens boekenkast is écht voor de liefhebbers van duurzame designer meubels.  Ontworpen door jonge en internationaal bekende Duitse designer Reinhard Dienes, deze kast is een stijlvolle en innovatieve opbergplek voor al je boeken en tijdschriften. De verschillende opbergvakken zorgen ervoor dat je allerlei soorten maten en vormen erin kwijt kunt – áltijd handig!

Duurzame meubels woonkamer

Boekenkast recyclebaar kartonDe Dickens boekenkast is ook erg flexibel, want hij weegt slechts 17 kg. Dit betekent niet dat hij zó omvalt, nee Dickens is veel stabieler dan de meeste houten boekenkasten waar de schroeven telkens losser en losser in het frame komen te zitten. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren gemaakt van SGS gecertificeerde kleurenfolie van PVS.

Hout uit China – design uit Nieuw Zeeland

De ontwerper van deze stoel is Logan Komorowski; hij is in Nieuw Zeeland geboren, en heeft daar het label LDK opgericht. Hij werkt graag met antieke materialen en combineert deze met moderne en minimalistische ontwerpen. Zo probeert hij een verhaal te creëren bij elk meubelstuk dat hij produceert; en dat is in zijn Shipwood collectie goed gelukt.

Hergebruikt botenhout stoelAl het hout waarvan de stoelen, banken, kasten en tafels in deze collectie zijn gemaakt, komt oorspronkelijk van oude vissersboten die de rivieren in Zuid-China bevoeren. Sommigen komen zelfs nog van begin 20e eeuw, tijdens de Qing Dynastie. Elk meubelstuk heeft een goudkleurig vignet aan de achterkant waarop staat uit welk jaar precies het hout komt, en vanuit waar in China. Deze meubelen hebben een exotisch verleden, en dat kun je zien, ruiken en voelen.

Elk stuk hout heeft oneffenheden, en in plaats van deze te verbergen viert Logan deze individuele kwaliteiten van het hout, wat elk meubelstuk in de collectie uniek maakt. Deze twee duurzame meubels zijn o.a. te vinden op Fashion For Home