Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Bievenbus

Brievenbus op zonne-energie

Deze brievenbus is niet alleen prachtig, maar maakt ook gebruik van zonne-energie. Hierdoor is deze brievenbus volledig energie neutraal. Overdag laadt hij op om ‘s nachts als herkenningspunt te dienen. Hij springt vanzelf aan als het donker wordt en je hoeft niet meer na te denken over het energieverbruik. Het is echt een visitekaartje voor je huis of organisatie en nog duurzaam ook. Wij hebben hem inmiddels staan en het is echt een herkenningspunt geworden. Als iemand vraagt waar ik woon, dan zeggen mensen in de buurt heel vaak : ‘Oh bedoel je dat huis met die mooie brievenbus’Bievenbus

De brievenbus (PO Box Sun®) is ontworpen en ontwikkeld door Van Genugten Architecten. Voordelen brievenbus op zonne-energie:

  • Geen stroomaansluiting nodig
  • Energieneutraal / klimaatneutraal
  • Duurzaam presentatie van organisatie/ woonhuis
  • Design herkenningspunt

Meer weten over deze duurzame brievenbus? Stuur dan een mailtje naar: contact@duurzaamthuis.nl of vraag informatie aan via dit formulier.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Leuk. Maar toch heb ik nog nooit stroom hoeven aanleggen naar mijn brievenbus, en vraag ik me af waarom ik dat nu dan wel nodig zou hebben. Als de stroom nou gebruikt wordt voor deurbel, straatverlichting, of terug gaat naar het net, dan zou het nog toegevoegde waarde hebben.
Een fijn reflectorpaaltje doet het volgens mij overigens ook prima…

Vervuiling van het straatbeeld kan ik me helemaal niet in vinden. Die discussie is te vergelijken met het plaatsen van windmolens. Ik vind een horizon met windmolens in bijna alle gevallen echt prachtig. Dat is nou vooruitgang. Symbolen waaraan je kunt zien dat we ‘anders’ willen en daar ook echt aan werken. Als ik langs Almere rij en de winmolens zie draaien ben ik echt trots op ons landje.

Ik zie het toch anders! Er zijn vele bedrijven en huizen die ‘s avonds hun naambord/ bedrijfspresentatie met adresgegevens verlichten. Begrijpelijk want bezoekers moeten ook ‘s avonds of vroeg in de ochtend weten waar ze moeten zijn. Ga maar eens op een avond over een industriegebied of landelijk gebied rijden dan zul je zien dat alles aan de weg verlicht is. Dit is noodzakelijk maar zonde van de energie. Waarom deze vorm van presentatie niet energieneutraal maken?

redelijk overbodig product lijkt me.
De productie van dit bouwwerk kost al meer energie als alle brievenbussen in mijn straat hun gehele bestaan verbruiken.
Tevens een vervuiling van het straatbeeld tussen die struiken.
vriendelijke groet jan

Prachtig zo’n brievenbus. Heeft u ook uitgerekend hoeveel energie en materiaal het kost om dit overbodige luxe product te maken? E.e.a. lijkt me helemaal niet energie-neutraal.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.