Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Dakpan zonnepaneel

Dakpan met zonnepaneel

Dakpan zonnepaneelZonnepanelen op je huis zijn vaak duidelijk aanwezig. Vooral als het een schuin dak betreft. Voor de één teken van vooruitgang voor de ander een doorn in het oog. Door veel fabrikanten wordt dan ook nagedacht over hoe ze esthetisch gezien de zonnepanelen zo mooi mogelijk in het dak kunnen integreren. Zo ook het Italiaanse bedrijf Tegolasolare, die dakpannen heeft ontwikkeld met geïntegreerde zonnepanelen. Een mooie combinatie van traditie en technologische innovatie.

Natuurlijk rode klei zonder chemicaliën

De solar dakpannen worden gemaakt van natuurlijk rode klei waaraan geen chemicaliën zijn toegevoegd. De dakpannen zijn door een speciale techniek minder gevoelig voor weersinvloeden, ze absorberen minder vocht en warmte, wat de duurzaamheid weer ten goede komt. Elke dakpan bestaat uit een geïntegreerd zonnepaneel met 4 zonnecellen. De dakpannen worden met elkaar verbonden middels kabels die vervolgens leiden naar de omvormer. Doordat je je systeem zelf samenstelt uit dakpannen, kun je het eenvoudig aanpassen aan iedere situatie. Daarnaast kun je het systeem in fasen upgraden door extra dakpannen te plaatsen. Omdat de meeste huizen in Nederland dakpannen hebben, is dit een mooie esthetische oplossing om zonne-energie te benutten.

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Leuk voor renovatie maar voor nieuwbouw kan je het beter omdraaien: zonnepaneel als dakpan. Je krijgt dan wel ‘dakpannen’ van 80 bij 100 cm oid!
Wie weet is het dan zelf goedkoper dan gewone dakpannen omdat het neerleggen sneller gaat, de dakconstrucie lichter kan zijn, geen dubbele kosten hebt (dakbedekking én zonnepanelen), etc.

Dakpannen met zonnepanelen zijn toch wel een unieke uitvinding. Een goede toevoeging aan je dak. Leuk artikel en inderdaad, waar koop je ze?

waar is dit te koop weet iemand dit vr gr ray

Bestaat dit ook voor de Nederlandse sneldekpannen (betonpannen)?

waar zijn deze pannen te koop en wat kosten ze
300 per m2 komt neer op ongeveer 30 euro per pan
wat leveren deze pannen aan energie (in watt piek)
Ik heb zelf een Belgische pan gevonden van duurzaam kunststof met zonnecellen erin verwerkt.
wat zijn de voordelen van deze pan t o v kunststof pan

en waar kan ik deze kopen?

wonderlijk dit heb ik 8 jaar terug al als voorstel gelanceerd incl een compleet productieplan en energierail distributie met opbrengst monitor…..
Daarbij werd het niet serieus genomen met net geen 300 per m2.
Ben benieuwd welke prijs er nu aan hangt.

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.