Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Kitchzen duurzame keuken

De nieuwe keukentrend is ‘Groen’

Als je op het punt staat om een nieuwe keuken aan te schaffen dan kun je niet meer om de ‘duurzame keuken’ heen. Keukens met extra aandacht voor duurzaam materiaalgebruik, apparatuur met een hoge energieklasse en een praktische indeling. Dat een eco keuken helemaal niet saai hoeft te zijn bewijst het keukenmerk Kitchzen. Door een combinatie van duurzame elementen en een spirituele insteek krijg je een ‘groene’, maar ook trendy en eigentijdse, bamboekeuken.

Kitchzen-duurzame-keuken

Bamboe Keuken

Bamboe vormt de basis van de toegepaste meubelen in de Kitchzenkeuken, zowel voor de fronten als voor het corpus. Dit bijzondere, snelgroeiende gras ‘verhout’ tijdens zijn levensduur en levert al na vijf jaar houten palen af met bijna een zelfde hardheid als tropische houtsoorten. Na winning van dit hout – dat na zeven tot tien jaar op natuurlijke wijze evengoed afsterft – komen uit de wortels eronder gewoon weer nieuwe bamboescheuten op. Een bamboebos, veelal ondergebracht in gecontroleerde plantages, gaat dus nooit verloren, maar vernieuwt zich constant: in tegenstelling helaas tot het tropisch regenwoud.

Structuur Bamboe

Na winning van het hout worden de bamboelatjes met elkaar verlijmd tot een harde, massieve plaat. De wijze van verlijming zorgt voor diverse structuren. Voor Kitchzen is de plainpress verlijming toegepast, met de karakteristieke ‘bamboeknopen’ als resultaat, maar tevens de sidepress. Dit laatste geeft door de zijdelingse verlijming van de latjes, een prachtige lange nerf.  De lijm die wordt gebruikt voor de verlijming is van Scandinavische herkomst en voldoet ruim aan de Europese normen.

Natuurlijke kleuren met verf op waterbasis

Ook de verdere verwerking van de Kitchzenkeuken verloopt milieubewust. Het assortiment biedt twee natuurlijke basiskleuren Naturel en Caramel. Overige kleuren worden samengesteld uit waterbeits, zoals de in de showrooms toegepaste Kitchzengrey. De keukens worden geproduceerd door een FSC-gecertificeerde fabriek in Nederland. Wat betreft het interieur biedt Kitchzen alle comfort en moderne techniek die u in de moderne keukens kunt verwachten.

Keukenblad van gerecycled glas

Niet alleen de keuken zelf heeft bij Kitchzen ‘groene’ aandacht, ook alle onderdelen eromheen moeten verantwoord zijn. Zo kan de keuken worden uitgerust met een gecombineerd werkblad van het nieuwe milieuvriendelijke oppervlaktemateriaal ECO van Cosentino, voorzien van het cradle-to-cradle certificaat. ECO heeft de uitstraling van graniet maar is voor 75 procent samengesteld uit ingezameld gerecycled glas (afkomstig van porselein, glas en spiegelglas) en gekristalliseerd as. Natuurlijk is de meest energiezuinige apparatuur voorhanden om de Kitchzenkeuken compleet te maken. Adressen en meer informatie zijn te vinden op de website www.kitchzen.nl
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Helemaal eens met de strekking. Maar zou de lijn nog wel verder willen doortrekken naar echte duurzame schoonmaakmiddelen. Op advies van mijn buurvrouw heb ik BIOnyx keukenontstopper gebruikt. geweldig middel. verstopping over, maar nog hindelijker was de “stank”. Ook die is helemaal verdwenen. wat een buurvrouw heb ik!

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.