Enkel glas kan in het kader van energiebesparing het best vervangen worden door HR+ of HR++ glas. Maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort kan goede raambekleding ook aardig wat helpen. Voorlichtingsorganisatie voor consumenten Milieucentraal heeft onderzoek gedaan naar de isolerende waarde van verschillende soorten raamdecoratie. Hieruit blijkt dat deze een wezenlijk verschil kunnen maken. Met de Velux energie comfort gordijnen kan bijvoorbeeld een energiebesparing van 18% gerealiseerd worden.

Energiebesparende dakraam gordijnen

Beperking warmteverlies

Deze Energie comfort gordijnen bestaan uit een dubbele plissé met een aluminium coating. De stilstaande lucht in de honingraatstructuur en de coating aan de binnenkant, die de warmte reflecteert, zorgen samen voor een aangenamer binnenmilieu. Vooral op koude dagen en avonden zal de ruimte aanzienlijk comfortabeler aanvoelen.

Het oog wil ook wat

Het is mooi als een goede isolerende functie ook samengaat met een aantrekkelijk uiterlijk. De verduisterende Velux energie comfort gordijnen zien er, geheel naar de wensen van de tijd, strak uit, zonder koorden. Ze kunnen in elke positie op het dakraam geplaatst worden, afhankelijk van zon-instraling en gewenste hoeveelheid daglicht.