Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Energiebesparende dakraam gordijnen

  Decoratieve en isolerende zonwering

  Enkel glas kan in het kader van energiebesparing het best vervangen worden door HR+ of HR++ glas. Maar als dat niet tot de mogelijkheden behoort kan goede raambekleding ook aardig wat helpen. Voorlichtingsorganisatie voor consumenten Milieucentraal heeft onderzoek gedaan naar de isolerende waarde van verschillende soorten raamdecoratie. Hieruit blijkt dat deze een wezenlijk verschil kunnen maken. Met de Velux energie comfort gordijnen kan bijvoorbeeld een energiebesparing van 18% gerealiseerd worden.

  Energiebesparende dakraam gordijnen

  Beperking warmteverlies

  Deze Energie comfort gordijnen bestaan uit een dubbele plissé met een aluminium coating. De stilstaande lucht in de honingraatstructuur en de coating aan de binnenkant, die de warmte reflecteert, zorgen samen voor een aangenamer binnenmilieu. Vooral op koude dagen en avonden zal de ruimte aanzienlijk comfortabeler aanvoelen.

  Het oog wil ook wat

  Het is mooi als een goede isolerende functie ook samengaat met een aantrekkelijk uiterlijk. De verduisterende Velux energie comfort gordijnen zien er, geheel naar de wensen van de tijd, strak uit, zonder koorden. Ze kunnen in elke positie op het dakraam geplaatst worden, afhankelijk van zon-instraling en gewenste hoeveelheid daglicht.

  Kvg portretfoto kristel

  Kristel van Genugten

  Expertise: Duurzaam wonen
  Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  1 Reactie
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Een goede isolering zorgt er voor dat de verwarming veel minder hoeft te draaien. Verschillende oplossingen kunnen hier voor zorgen. Neemt niet weg dat je woning ook gewoon goed verwarmd moet zijn!

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.