Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Trabant nt

Doe mij maar een Trabant nT!

Nooit kunnen dromen dat ik nog eens een Trabant op mijn verlanglijstje zou hebben staan. Ook al vallen auto’s buiten het domein van Duurzaam Thuis. Deze superzuinige en groene Trabant wil ik je niet onthouden.

Trabant nt

Trabant krijgt tweede leven

Wat de 2cv voor Frankrijk is, is de Trabant voor Duitsland. De Trabant was dertig jaar lang hét vervoermiddel van Oost-Duitsland. Een stinkende, herriemakende tweetakt die nauwelijks harder dan 100 kon. Maar Der Trabi werkt aan een comeback. Helemaal elektrisch, stil, schoon en helemaal hip.

Trabant nT

De Trabant nT wordt aangedreven door een elektromotor, krijgt zonnepanelen op het dak en kan op een volle batterij van Utrecht naar Brussel rijden. De bedoeling is dat het een compacte stadsauto gaat worden.

Speelgoed

Het idee voor de nieuwe Trabant komt onder meer van de speelgoedfabrikant Herpa. Daar verwachten ze dat de auto aanslaat omdat vormgeving uit de voormalige DDR in Duitsland erg populair is, de zogenoemde ostalgie. De speelgoedfabrikant financiert het plan met opbrengsten van een Trabant speelgoedautootje. De eerste Trabant nT moet in 2012 op de markt komen. Ik ben enthousiast…. wat een cool karretje! Waar kan ik tekenen?!
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.