Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Handdoeken

Douchen met 3 liter water

´Het nieuwe douchen´, dat is de leus die René Betgem van Badwereld uit Almere gebruikt om zijn uitvinding, de Upfall shower te betitelen.  Betgem heeft in 17 jaar al landelijke bekendheid verkregen met het bouwen van maatwerk stoomcabines.  Vanuit zijn ervaring en vraag van klanten, heeft hij nu een  waterbesparend douchesysteem ontwikkeld waarbij hij claimt besparingen tot 90% te kunnen realiseren op water, gas, afvalwater en C02 per douchebeurt. Begin 2004 had Betgem zijn eerste water besparende douche gemaakt en na jaren van vallen en opstaan met meerdere testmodellen, staat er nu de eerste douche werkend in de showroom.

Hoe werkt de waterbesparende douche

Hoe werkt het nieuwe douchen nou eigenlijk? Het systeem heeft 2 gescheiden systemen. Het ene systeem is het bekende reguliere douche systeem met een 4-standen spaardouche, die toch een goede straal geeft. Het tweede systeem is het Upcycle systeem. Dit systeem circuleert het water en gebruikt ongeveer 1 liter water per minuut. Waar bij een normale douche 10 liter water per minuut uit de douchekop komt, komt er bij het upcycle systeem maar liefst 25 liter water per minuut uit de 30 cm grote douchekop. Volgens Betgem is, dit waar de laatste jaren de meeste vraag naar is: heerlijke waterstralen om onder te kunnen ontspannen, maar vaak is er te weinig druk in huis om dit te bewerkstelligen. Met een luxe grote douchekop wordt meestal niet veel meer dan 15 liter per minuut bereikt, maar daarvoor is dan wel een grote CV ketel nodig en moeten er soms ook andere waterleidingen worden aangebracht. Behalve dat het water van de Upfall circuleert wordt het water ook op temperatuur gehouden met schoon heet water, gefilterd en ook nog gezuiverd met UV. Het water wordt dus steeds schoner na elke cyclus. Voor dit innovatieve en duurzame systeem zijn inmiddels twee wereldwijde patenten aangevraagd.

Lekker lang douchen zonder schuldgevoel

In de showroom staan momenteel meerdere werkende douches opgesteld waaronder de modellen Upfall Sun en Upfall Star met hoofddouches met een diameter van 30cm, 40cm en zelfs 80cm! Het model Sun in de showroom is een gesloten douche cabine die het meest zuinig is. Met deze douche worden bezuinigingen gehaald tot ruim 90% op gas en water per douchebeurt. Model Star, die eveneens in de showroom staat, is bedoeld als walk-in shower; de in Nederland zogenaamde populaire inloop douche, maar ook dit model kan geleverd worden als een geheel gesloten cabine. Het mooie aan de Upfall Shower is dat je met meer water kunt douchen dan bij een normale douche zonder je schuldig te voelen!

Water besparende douche

De Upfall shower zou wel eens een grote bijdrage kunnen leveren in het leveren van besparing op water, gas, afvalwater en C02. Iedere uitvinding is ooit klein begonnen, zo ook deze, maar de Upfall douche van Betgem zou wel eens een zeer grote uitvinding kunnen blijken te zijn. Want het gaat hier niet om Nederland alleen, maar om de hele wereld. Het water probleem in de wereld wordt ieder jaar nijpender. De Upfall douche komt geroepen, misschien heeft Betgem niet voor niets 10 jaar moeten wachten om zijn prachtige product op de markt te zetten. Bovendien doneert Upfallshower voor elke verkochte cabine, 1 Lifestraw family. Een gezin in Kenia krijgt daardoor 18.000 liter schoon drinkwater. Voor meer informatie ga naar Upfall shower

Upfall douce 90% minder energie & water en 20 liter per minuut genot. High Tech & Shower combinatie
Upfall douce 90% minder energie & water en 20 liter per minuut genot.  High Tech & Shower combinatie

Meer in deze categorie

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

4000-5000 euro. Maar Upfall adverteert tegen de wet met ex-BTWprijzen, wat op zich al een reden is om ervan af te zien.

Behoorlijk aan de prijs in vergelijking met een normale douche.

Prachtig systeem, die Upfall Shower! Wat jammer dat de schrijver over de water- en energiebeparende douche de volgende zin gebruikt: “Het mooie aan de Upfall Shower is dat je met meer water kunt douchen dan bij een normale douche zonder je schuldig te voelen!”De schrijver vertelt dat we lekker veel langer kunnen douchen zonder ons schuldig te hoeven voelen. Dat lijkt verdacht veel op de aanmoediging om de spaarlampen de hele nacht aan te laten omdat ze energiezuinig zijn. “Voel je veilig en niet schuldig” met een spaarlamp” zou dan de slogan kunnen luiden. Het gaat echter om verantwoord watergebruik omdat water superkostbaar is. Dus ik zou zeggen: net zo lang douchen als je deed, maar nu met deze douche bespaar je energie en water zonder in te leveren op comfort. De uitnodiging om langer te douchen is een onjuiste. Of denkt de schrijver: hoe langer ik douche, hoe meer… Lees verder »

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.