Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Steun natuur en milieu

Duurzaam in beeld: Leuke en interessante videos

Deel je kennis over duurzaamheid Er lopen inmiddels een hoop duurzaamheid kenners, eco style people en andere groene goeddoeners rond in ons land. En als relatief jonge groep is onze lifestyle volop in beweging. Daarom willen we graag van jou horen hoe jij nu de dagelijkse dingen doet! Hou je je terras onkruidvrij met schoonmaakazijn? Spoel je het toilet door met regenwater? Laat het ons dan weten zodat we het iedereen kunnen laten zien. We zijn dus op zoek naar videos en filmpjes die passen binnen de volgende onderwerpen: Duurzame gewoonte – Welk dagelijks gedrag weerspiegelt jou duurzame leefwijze: heb je bijvoorbeeld alleen maar tweedehands meubels, haal je iedere avond alle apparatuur uit de standby stand? Duurzame oplossingen thuis – Welke interessante en leuke aanpassingen heb je allemaal aan je huis gedaan: heb je je hele huis met zonnepanelen bedekt of heb je een enorme regenton in de tuin gezet? Missionaris – Hoe probeer jij op een creatieve manier jou omgeving aan te zetten tot duurzame oplossingen in huis. Enthousiast en wil je het met iedereen delen of misschien ben je wel een leuk filmpje tegengekomen op internet laat het weten. Mail naar contact@duurzaamthuis.nl

The Age of Stupid

Deze film moet voorkomen dat de beelden geen werkelijkheid worden. Te zien is dat de laatste man op de verwoeste aarde, Pete Postlethwaite, in 2055 terugkijkt naar archiefbeelden uit 1950 en 2008. Hij vraagt zich af waarom de klimaatverandering geen halt werd toegeroepen toen het nog kon.

Natuur en Milieu

Deze organisatie zet zich in voor duurzame energie en een beter klimaat. Hierbij kunnen ze alle hulp gebruiken. Om steun te vragen voor dit goede doel hebben ze een leuk filmpje gemaakt. Particulier huis op waterstof https://youtube.com/watch?v=xEdQRVQtffw

Rappen over Duurzaamheid

Zelfs rappers zijn in de ban van duurzaamheid. Ludacris geeft tips om water te besparen!

Toch maar je lege baterrijen inleveren

He dude….recycle those batteries!?! Toch maar je lege baterrijen inleveren. https://youtube.com/watch?v=DGfp18WkZko

Allien Invasion: leuke film van Greenpeace

Windmolens gevaarlijk voor Vogels? Helemaal niet!

Creatief met plastic fles

Heb je nog een plastic fles zonder statiegeld gooi hem dan niet weg! Je kunt er meer mee dan je denkt!

Repower America with Clean Energy.

Amerika staat voor Cowboys en dikke pick-up trucks en vooral niet nadenken over duurzaamheid. Windenergie past totaal niet in hun way of life, of toch wel? Een elektrische pick-up truck, mooi! https://youtube.com/watch?v=GlQc9Kj15NM Afval = voedsel Inspirerende documentaire in het programma tegenlicht van de VPRO. Hierin komen Braungart en McDonough met volledig nieuwe uitgangspunten voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare grondstoffen. Zo kan afval voedsel worden in een oneindige kringloop.
Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.