Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Powerhouse

  Duurzaam wonen voor de jeugd

  PowerhouseLaat kinderen spelenderwijs kennismaken met duurzaam wonen in de 21ste eeuw. De Power House is een bouwpakket waarmee kinderen zelf een energiezuinig huis kunnen bouwen. De modelwoning maakt volledig gebruik van alternatieve energie en is uitgerust met nog twintig andere energie gerelateerde gebruiksvoorwerpen. Op een speelse manier leer je over zonne-energie, windenergie, energie van planten en electrochemische reacties. Verder ontdek hoe je deze vormen van energie kan transformeren, opslaan en gebruiken met behulp van echt werkende modellen.

  Leuke aanpak
  De handleiding is erg origineel van opzet. Het beschrijft een verhaal over een groep eilandbewoners die duurzaam moeten leven om te kunnen overleven. Kinderen kunnen in een dagboek lezen wat de eilandbewoners allemaal hebben bedacht en kunnen vervolgens zelf de experimenten uitvoeren. De Power House is er voor kinderen vanaf 12 jaar maar ook de ‘grote kinderen’ kunnen er veel lol aan beleven. Misschien is het ook een idee om de experimenten op school in de klas te houden. Want tenslotte is ook duurzaam wonen, jong geleerd oud gedaan!

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  3 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Beste Mamavan :-) ik ben het helemaal met je eens. Het pakket is aan de dure kant. Maar als je naar de inhoud kijkt valt het eigenlijk ook wel weer mee en zit propvol hightech spulletjes. Misschien is het een idee om het als gezamelijk cadeau met het gezin of met de klas te kopen.

  Inderdaad een heel leuk bouwpakket. Zeker om kinderen bewust te maken van wat er mogelijk is om het milieu te sparen. Jammer dat het bijna 150 pond kost.

  Wat een superleuk bouwpakket. Inderdaad ook erg interessant voor grote kinderen!

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.