Niets is zo bepalend voor een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning als de isolerende werking van de begane grondvloer. Over het algemeen geldt dat hoe beter de isolatiewaarde van de vloer is, hoe warmer de vloer zal worden.

Daarbij geldt bovendien dat de vloer sneller is opgewarmd en dat deze bij de nachtverlaging zijn warmte langer vasthoudt. Je kunt dus de verwarming ’s ochtends wat later inschakelen en ’s avonds wat vroeger terugzetten. Bovendien kun je zowel de dag- als de nachttemperatuur wat lager stellen.

Vloerisolatie duurzaam

Besparing vloerisolatie 15-20%

De dagtemperatuur kan lager omdat je dankzij de warmere vloer al bij een lagere luchttemperatuur eenzelfde gevoel aan behaaglijkheid verkrijgt. De nachttemperatuur kan wat lager omdat de ruimte naar beneden minder afkoelt, waardoor je ’s ochtends toch in een kortere tijd de ruimte weer op de gewenste temperatuur kunt krijgen. Wanneer je optimaal gebruik maakt van deze mogelijkheden kunt u met een zeer goede vloerisolatie besparingen tot wel 15-20% op uw huidige verbruik verwachten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 50% bij woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming, wanneer de vloer niet is geïsoleerd en de verwarmingsleidingen in het beton zijn gefreesd.