Natuurverf

Natuurverf wordt gemaakt met natuurlijk materialen. Kalk, (lijn)olie, harsen, natuurlijke pigmenten en klei kunnen gebruikt worden. De samenstelling van natuur- of ecoverf is bekend en je kunt dus precies nagaan wat er in zit. Deze verf zorgt voor ademende muren, vrij van gif.


Productieproces: Het product wordt samengesteld uit herwinbare stoffen. Tijdens de productie wordt weinig energie gebruikt.
Uitstraling: De uitstraling van natuurverf is dezelfde als die van ‘gewone’ verf. Omdat met natuurlijke pigmenten worden gebruikt zijn de kleuren vaak zelfs mooier en intenser.
Toepasbaarheid: Natuur- of ecoverf kun je op vrijwel elke wand of muur toepassen waar je reguliere verf zou kunnen toepassen.
Onderhoud: Volgens gebruiksaanwijzing.
Levensduur: Natuurverf heeft een net zo lange levensduur als reguliere verf.
Milieubelasting: Deze verf wordt gemaakt uit herwinbare grondstoffen. Dit wil zeggen dat de grondstoffen regelmatig opnieuw geoogst kunnen worden zonder daarbij de omgeving aan te tasten.
Giftige stoffen: Er komen geen giftige stoffen vrij uit het natuurlijke materiaal.
Keurmerk:
Hergebruik: Verf is in principe niet opnieuw te gebruiken. Door het gebruik van louter natuurlijke grondstoffen is de verf echter niet schadelijk voor het milieu en is biologisch afbreekbaar.

 

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld