Duurzame wasruimte

Zoals de keuken zorgt voor ons dagelijks voedsel, zo zorgt de wasruimte voor verse onderbroeken, hagelwitte overhemden en propere jurkjes. Voor sommigen is het een klein hokje, weggemoffeld tussen slaap- en studeerkamer.

Anderen richten het vertrek groots in met een droogtrommel, strijkijzer en allerlei rekjes waarop het wasgoed bijna trots hangt te drogen. Hoe dan ook, een wasruimte is onontbeerlijk.

wasruimte

Vandaag de dag hebben we geen tijd en geen zin meer om alles in een grote tobbe te doen en te gaan schrobben. Hoewel dit misschien best milieuvriendelijk was. Je gebruikt tenslotte maar één keer warm water en een stuk groene zeep voor de hele was. Er werden geen kostbare energiebronnen verspild aan het produceren van wasmiddelen, droogtrommels en strijkijzers. Hoewel we vandaag de dag niet meer puur kunnen rekenen op spierkracht en onze kleding wat meer aandacht vraagt dan zeep en een ruw wasbord, is het wel goed om te bedenken hoe wij zo verantwoord mogelijk kunnen wassen.  Hieronder vind je enkele tips waar je aan moet denken in de wasruimte:

Tips voor een duurzame wasruimte

  • Gebruik waslijn of droogrek in plaats van wasdroger wanneer mogelijk
  • Draai alleen volle wasmachines, doe geen kookwas
  • Probeer een lagere dosering wasmiddel in de wasmachine
  • Gebruik afbreekbare schoonmaakmiddelen
  • Kies energiezuinige en/of waterbesparende apparaten
  • Kies voor een hott fill wasmachine of systeem

Artikelen

Laad meer

Geef een reactie

Required fields are marked *