Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Parket natuurlijke vorm

Duurzame houten vloer met natuurlijke vorm

Houten vloeren zijn populair, onder andere vanwege hun warme en ‘natuurlijke’ uitstraling. Maar hoe natuurlijk zijn die strakke planken die we op onze vloer leggen? Bomen zijn niet recht. Het Nederlandse bedrijf Bolefloor heeft een vloer ontwikkeld die de vorm van de bomen volgt. Zo blijf je de contouren van de oorspronkelijke boom terug zien in je eigen vloer en dat geeft een extra natuurlijke uitstraling.

Parket natuurlijke vorm

Nieuwe natuurlijke vloertechnieken

De zachte, vloeiende lijnen van deze houten vloer zien er ‘natuurlijk’ uit. Dat zijn ze ook, maar voor het in elkaar passen van de verschillende krommingen van de planken wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd computerprogramma. De vorm van de boom gaat de computer in en met ingewikkelde berekeningen wordt een vloerplan gemaakt. De computer zorgt er zelfs voor dat er niet te veel knoesten bij elkaar terecht komen. Elke vloer is uniek, omdat elke boom uniek is.

Duurzaam gebruik natuurlijke bron

In Estland worden de bomen zo gezaagd dat de planken perfect in elkaar passen. Omdat de contouren van de boom gevolgd worden is er een optimaal materiaalgebruik met weinig afval. Op deze manier kunnen er meer vloeren uit een bos gehaald worden waardoor deze vloer extra duurzaam in.

Veel bomen veel mogelijkheden

Duurzame houten vloerElke Bolefloor-vloer is een unieke design-vloer. Letterlijk, want hij is voor elke situatie, gedesigned in de computer. Eik, es, esdoorn, kers of walnoot. Massief of samengesteld. Gegroefd of ongegroefd. Onbewerkt of geolied. Het hout is verkrijgbaar in lengtes tot 3 meter en breedtes van 15 tot 30 cm. Hoe breder de planken, hoe goedkoper de vloer. In tegenstelling tot de prijzen van rechtgezaagde vloeren. Dit komt door het extra passen en meten bij smallere planken. De prijzen starten bij €100,- per vierkante meter. Ga naar het overzicht van duurzame vloeren

Kvg portretfoto kristel

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik mis in het rijtje van verschillende duurzame vloeren toch ook wel PVC vloeren.. Ze gaan namelijk enorm lang mee en erg geschikt als je een veilig thuis wilt hebben omdat de vloeren ook brandvertragend werken. Ook wel fijn als je kinderen hebt natuurlijk. Zelf waren we erg aan het twijfelen maar na een bezoekje aan Goodflooring (https://goodflooring.nl) zijn we toch om!

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.