Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Recycle meubel restproducten

  Eco Vriendelijke Poef

  Om grondstoffen te sparen zal de komende jaren veel nadruk komen te liggen op het optimaliseren van materiaalgebruik en het gebruiken van afvalproducten. Vrijwel alle productieprocessen hebben restproducten. Belgisch ontwerpers, Pim van Eijck, Yves Verhaegen, Oskar Vermeulen, Vincent Welleman hebben dat gegeven gebruikt bij het ontwerp van het bankje Plof voor Atelier Belge.

  Recycle meubel restproducten

  Afval wordt design

  De Plof is gemaakt van restmateriaal van de meubelindustrie. De ongebruikte resten textiel die overblijven na het stofferen van andere meubels worden gebruikt voor het maken van een nieuw meubel. Deze stukken textiel worden door de shredder gehaald en omkleed met transparant polyethyleen plastic. De witte knopen zorgen voor de vorm en structuur van het bankje.

  Kleurrijk en comfortabelDuurzaam design restmateriaal

  Voor elke poef wordt een nieuwe lichting textiel fijngemaakt, daarom is elke Plof uniek met een eigen kleurenscala. De kleurrijke patronen vormen bijna een abstract schilderij. Standaard is het zitmeubel 100x50x50 cm groot, maar kan gemaakt worden in elke gewenste afmeting. En misschien kun je dan ook nog wel een voorkeur geven wat betreft de kleur van de textielresten.

  De Plof is geschikt voor binnen en buiten en is te verkrijgen via Outdoorz gallery.

  Kvg portretfoto kristel

  Kristel van Genugten

  Expertise: Duurzaam wonen
  Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er

  1 Reactie
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Eco Vriendelijk? Eerder Eco lelijk.

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.