Eco Vriendelijke Poef

Om grondstoffen te sparen zal de komende jaren veel nadruk komen te liggen op het optimaliseren van materiaalgebruik en het gebruiken van afvalproducten. Vrijwel alle productieprocessen hebben restproducten. Belgisch ontwerpers, Pim van Eijck, Yves Verhaegen, Oskar Vermeulen, Vincent Welleman hebben dat gegeven gebruikt bij het ontwerp van het bankje Plof voor Atelier Belge.

Recycle meubel restproducten

Afval wordt design

De Plof is gemaakt van restmateriaal van de meubelindustrie. De ongebruikte resten textiel die overblijven na het stofferen van andere meubels worden gebruikt voor het maken van een nieuw meubel. Deze stukken textiel worden door de shredder gehaald en omkleed met transparant polyethyleen plastic. De witte knopen zorgen voor de vorm en structuur van het bankje.

Kleurrijk en comfortabelDuurzaam design restmateriaal

Voor elke poef wordt een nieuwe lichting textiel fijngemaakt, daarom is elke Plof uniek met een eigen kleurenscala. De kleurrijke patronen vormen bijna een abstract schilderij. Standaard is het zitmeubel 100x50x50 cm groot, maar kan gemaakt worden in elke gewenste afmeting. En misschien kun je dan ook nog wel een voorkeur geven wat betreft de kleur van de textielresten.

De Plof is geschikt voor binnen en buiten en is te verkrijgen via Outdoorz gallery.

0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eco Vriendelijk? Eerder Eco lelijk.

1
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.