Eco Vriendelijke Poef

Geplaatst op 06 juni 2012 in Duurzaam wonen

Om grondstoffen te sparen zal de komende jaren veel nadruk komen te liggen op het optimaliseren van materiaalgebruik en het gebruiken van afvalproducten. Vrijwel alle productieprocessen hebben restproducten. Belgisch ontwerpers, Pim van Eijck, Yves Verhaegen, Oskar Vermeulen, Vincent Welleman hebben dat gegeven gebruikt bij het ontwerp van het bankje Plof voor Atelier Belge.

Afval wordt design

De Plof is gemaakt van restmateriaal van de meubelindustrie. De ongebruikte resten textiel die overblijven na het stofferen van andere meubels worden gebruikt voor het maken van een nieuw meubel. Deze stukken textiel worden door de shredder gehaald en omkleed met transparant polyethyleen plastic. De witte knopen zorgen voor de vorm en structuur van het bankje.

Kleurrijk en comfortabel

Voor elke poef wordt een nieuwe lichting textiel fijngemaakt, daarom is elke Plof uniek met een eigen kleurenscala. De kleurrijke patronen vormen bijna een abstract schilderij. Standaard is het zitmeubel 100x50x50 cm groot, maar kan gemaakt worden in elke gewenste afmeting. En misschien kun je dan ook nog wel een voorkeur geven wat betreft de kleur van de textielresten.

De Plof is geschikt voor binnen en buiten en is te verkrijgen via Outdoorz gallery.

Reacties (1)
Pzaal
03/10/15 • 02:02

Eco Vriendelijk? Eerder Eco lelijk.

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Mérens Natuurlijk slapen

Bedden, boxsprings, matrassen

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld