Einde subsidieregeling zonnepanelen 2012

Gisteren bereikte ons het nieuws dat het subsidiebudget voor de aanschaf van zonnepanelen de bodem heeft bereikt en daarmee overtekend. Het is dus vanaf nu voor particulieren niet meer mogelijk om zonnepanelen met subsidie aan te schaffen. Hiermee komt helaas een einde aan dit geweldige initiatief vanuit het Lenteakkoord.

Subsidieregeling zonnepanelen

Het ministerie van Economische Zaken had dit jaar 21,55 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor het ondersteunen van investeringen in zonne-energie door particulieren. De belangstelling was enorm want het totale bedrag is nu dus al in een klein half jaar overtekend. Dit komt neer op een gemiddelde van bijna 144.000 Euro per dag aan aanschaf subsidies en in totaal om ongeveer 39.000 installaties! Geweldig om te zien hoe duurzaamheid leeft. Jammer dat we kans heel klein achten dat het nieuwe kabinet nog met een nieuwe regeling zal komen. Ga naar het officiële bericht op de site van Agentschap.nl

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bah! Wat een sensatiekop.

In het akkoord was er ook een budget voor 2013 afgesproken, dus de regeling loopt nog en het einde is er dus nog niet. Iets verderop in het knipsel staat dit zelfs vermeld.

Betere kop had geweest: “Einde subsidieregeling in zicht.”

1
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.