Einde subsidieregeling zonnepanelen 2012

Geplaatst op 01 december 2012 in Energie

Gisteren bereikte ons het nieuws dat het subsidiebudget voor de aanschaf van zonnepanelen de bodem heeft bereikt en daarmee overtekend. Het is dus vanaf nu voor particulieren niet meer mogelijk om zonnepanelen met subsidie aan te schaffen. Hiermee komt helaas een einde aan dit geweldige initiatief vanuit het Lenteakkoord.

Het ministerie van Economische Zaken had dit jaar 21,55 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor het ondersteunen van investeringen in zonne-energie door particulieren. De belangstelling was enorm want het totale bedrag is nu dus al in een klein half jaar overtekend. Dit komt neer op een gemiddelde van bijna 144.000 Euro per dag aan aanschaf subsidies en in totaal om ongeveer 39.000 installaties! Geweldig om te zien hoe duurzaamheid leeft. Jammer dat we kans heel klein achten dat het nieuwe kabinet nog met een nieuwe regeling zal komen. Ga naar het officiële bericht op de site van Agentschap.nl

Reacties (1)
Simon le Bon
23/01/13 • 21:10

Bah! Wat een sensatiekop.

In het akkoord was er ook een budget voor 2013 afgesproken, dus de regeling loopt nog en het einde is er dus nog niet. Iets verderop in het knipsel staat dit zelfs vermeld.

Betere kop had geweest: “Einde subsidieregeling in zicht.”

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!

Partners

Greenchoice

100% Groene Stroom en Gas

Zelfstroom

Zonnepanelen koop of huur!

DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld