Eindhoven de gekste… Nee dit keer is Eindhoven echt de duurzaamste! Ik heb een hoop leuke kerstboom ophaal initiatieven voorbij zien komen maar Eindhoven heeft toch echt gewonnen. Dit jaar was in de gemeente Eindhoven namelijk iedere kerstboom een spaarlamp waard. Voor elke ingeleverde kerstboom kreeg de brenger een gratis spaarlamp. Daarnaast leverde elke kerstboom ook nog een lot op waarmee je een fiets kan winnen.

Kerstbomen inzamelen

E.ON gebruikt vervolgens de ingezamelde kerstbomen weer voor de productie van groene energie. Leuk feitje: de hoeveelheid groene stroom uit een kerstboom ( 5 kg ) is voldoende om een spaarlamp van 12 watt 450 uur te laten branden.

Wat de actie zo sterk maakt is dat je wordt beloond voor je duurzame gedrag. En hoe groter je bijdrage hoe groter de beloning. Hoe meer ingeleverde bomen, hoe meer loten, hoe meer kans op prijs! Hiermee heeft ‘Duurzaam Eindhoven’ een prima aftrap in het nieuwe jaar gemaakt en heeft E.ON een eerste stap gemaakt om hun duurzame imago te verbeteren. Lees ook: Wie is de groenste energieleverancier?