Review: Energiemeter test van TV programma Kassa

Met behulp van een goede energiemeter kun je veel leren over je eigen energie verbruik oftewel Meten=weten. Uit onderzoek van voorlichtingsbureau Milieu Centraal blijkt dat mensen die een energiemeter hebben, gemiddeld 50 euro per jaar op stroom besparen. Nu zijn er enorm veel energiemeters op de markt van goedkoop tot heel duur. Vara’s Kassa deed een onderzoek naar een aantal gangbare energiemeters. De uitkomst was best verrassend de goedkoopste was de beste: de Cresta RCE-1106 Kortom geen excuus meer om geen energiemeter aan te schaffen. Alhoewel ik hoorde dat ze voorlopig op de meeste plekken waren uitverkocht. Nog even geduld dus!

Met behulp van een energiemeter kun je bijvoorbeeld zien wat je wasmachine aan stroom verbruikt voor een wasbeurt van 60 graden. Het leuke is dat je dit vervolgens op de site www.lage-energierekening.nl weer kunt vergelijken met een wasbeurt op 40 of 30 graden, maar ook met een wasbeurt in een energiezuinige machine. Zo kunt je ook het jaarverbruik van je koelkast of vriezer berekenen en vergelijken met het zuinigste apparaat op de markt. Vooral als je apparaat een jaar of tien oud is, zou het verschil wel eens zo groot kunnen zijn, dat het loont om een nieuwe aan te schaffen. Voor het volledige onderzoek kijk op Kassa.

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deze meter besteld via vandaagleven.nl, en in gebruik genomen doet het perfect.
Nu kijken wat ik in een half jaar kan besparen
groeten

2
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.