Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzaam verbouwen hoom

Energiezuiniger huis zonder extra maandlasten

Hoom_duurzaam-besparenWil jij je koopwoning energiezuiniger maken? Maar je hikt aan tegen de investering? Dan is Hoom misschien een optie voor jou. Dit nieuwe initiatief helpt je om jouw huis duurzamer en comfortabeler te maken, zonder extra maandlasten. Je gaat namelijk een lening aan die je vervolgens aflost met het bedrag dat je maandelijks aan energiekosten bespaart. Je betaalt dus letterlijk met wat je bespaart.

Hoe werkt het?

Hoom werkt in 3 stappen. De stappen doorloop je samen met een vast contactpersoon. Die je het gehele proces adviseert en werk uit handen neemt. Stap 1: Het energiebesparingsadvies Je start met een vrijblijvend gesprek met een adviseur. Daarna maak je de keuze voor een uitgebreid energiebesparingsadvies (inclusief energielabel) uitgevoerd door een specialist. Vervolgens komt Hoom met een voorstel voor energiebesparende maatregelen. Helemaal op maat gemaakt voor jouw huis. Dit voorstel bevat een pakket aan maatregelen (zonnepanelen, isolatie, hr-ketel, warmtepomp enz.) en heeft als uitgangspunt ‘betaal met wat je bespaart’. Stap 2: Aan de slag De werkzaamheden worden uitgevoerd door vooraf geselecteerde lokale uitvoerders. Zij proberen het zo in te plannen dat de werkzaamheden binnen 2 dagen worden afgerond. Na oplevering en een jaar erna vinden er kwaliteitscontroles plaats. Zodat je zeker weet dat alles goed is uitgevoerd. duurzaam-verbouwen-hoom Stap 3: Comfort & besparen Na oplevering krijg je maandelijks een overzicht van je energiebesparing. In dit overzicht zie je onder andere hoeveel energiekosten je bespaart. Met je inloggegevens kan je online een gedetailleerd inzicht krijgen in je verbruik en je besparing. Ook geeft Hoom feedback op je verbruik en ontvang je tips om nog meer energie te besparen.

HOOM_energie_besparenVoor wie interessant?

Hoom werkt in regio groot Amsterdam en is geschikt voor jou als je een koophuis hebt (geen gestapelde woning of flat) dat is gebouwd voor 1992. Vanaf 2015 gaat Hoom ook in andere regio’s van Nederland van start. Op de website van Hoom kan je o.a. een filmpje zien van mensen die hun huis energiezuiniger hebben gemaakt en een testje invullen om te zien of jouw huis geschikt is voor Hoom. Meer informatie ga naar Hoom
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.