Kleine windmolenAltijd al je eigen energie willen opwekken? En zou je het liefst je eigen windmolen hebben? Kom dan op zaterdag 16 oktober naar Valburg want daar wordt voor het eerst een evenement en beurs georganiseerd voor windmolenbouwers en voor iedereen die interesse heeft voor kleine windmolens met een vermogen tot ± 10kW.

Windmolens bekijken

Behalve hobbyisten, die hun zelfgebouwde windmolens laten zien, komen er ook commerciële
 leveranciers van kleine windturbines om hun producten te promoten en te verkopen.

Leuke stands

Er zijn allerlei leuke stands met boeken, bouwpakketten van mindmolentjes op schaal en natuurlijk allerlei informatie over windenergie en windturbines.

Workshop ‘windmolen maken’

Ook kun je een leuke workshop bijwonen om kennis te maken met de vele facetten van windenergie. Een workshop waarin zelfs de grootste leek in hele korte tijd kan experimenten met verschillende molenvormen met gebruik van ingenieuze schaalmodellen compleet met tandwielen, dynamo’s en eenvoudige, lichtgewicht constructiematerialen voor de wieken. Tijdens de workshop wordt in een notendop uitgelegd waar op gelet moet worden bij het maken van een goede molen. De windmolens kunnen direct getest worden in de wind, of eerst even proefdraaien voor een ventilator.

Locatie

Het evenement zal plaats vinden op de locatie van de Leijgraaf te Valburg (even boven Nijmegen), makkelijk bereikbaar voor iedereen. Kijk voor meer informatie op VanAllesWat