Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame familie

Families vergeleken: energiebewust versus grootverbruiker

Netwerk had laatst een leuke uitzending waarin twee huishoudens met elkaar werden vergeleken. De ene familie is super zuinig en de ander is een groot verbruiker. Het is erg interessant om te zien hoe mensen verschillend in het leven kunnen staan. De ene familie maakt duidelijk duurzame keuzes en de ander leeft er letterlijk helemaal op los. Permanent verwarmt zwembad, veel vliegen en vooral veel apparatuur en ook nog altijd aan. De ‘duurzame’ familie bestaat uit 5 gezinsleden en de andere uit één, Fransje. Het mooie om te zien is dat Fransje in haar eentje 3 keer meer verbruikt dan de familie van 5. Fransje heeft in haar eentje een energierekening van maar liefst 1000 euro per maand!
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Top post ! Erg waardevol en een dik compliment voor de duurzame families onder ons, together we can make the world a better place!
Zelf leef ik tegenwoordig ook papier vrij, folders check ik bijvoorbeeld via: https://www.reclamefolder.nl werkt echt top ! Hebben jullie ook nog meer tips of gekke onverwachte trucs ?

Goede reportage! Zelfs de duurzame familie gebruikt nog iets meer electriciteit dan een gemiddeld huishouden, maar dat is logisch met 3 kinderen. Het is wel een mentaliteitsverandering en dat duurt jaren.(of de energieprijzen moeten nog verder stijgen)

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.