Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Aardappels zonder gentech

Fietsen langs biologische boeren op het Pieperpad

Het Pieperpad is een fietstocht van het Friese Lauwersmeer tot het Zeeuwse Heikant. Het traject leid je langs ongeveer 30 biologische aardappeltelers, restaurants en b&b’s. Onderweg kun je afstappen op de verschillende pleisterplaatsen en je laten informeren over aardappels, kennismaken met de mensen die de piepers voor je verbouwen, smullen van heerlijke gerechten en logeren bij een boeren b&b.

Aardappels zonder gentech

Biologisch boeren

Drie jaar geleden namen BioNext en Greenpeace het initiatief voor het Pieperpad. Extra aandacht voor het voor ons zo gewone voedsel was daarbij de doelstelling. Op de boerenbedrijven die aan het pad gelegen zijn kun je dan ook rondleidingen krijgen. Daarbij vertellen de boeren hoe zij duurzaam zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen de lekkerste aardappelen verbouwen. Je kunt (steeds) stukjes van de tocht fietsen, maar de tocht voorziet ook in slaapplaatsen zodat je de hele afstand ook in een keer kunt fietsen.

Oogstfeest

Tijdens de landelijke ‘Week van de Smaak’, waar de pieper dit jaar extra in de aandacht staat, wordt een Pieperpad Oogstfeest gehouden. In Amersfoort, hoofdstad van de smaak 2012, delen de aardappeltelers op 6 oktober gratis bio-aardappelen uit, vertellen over het duurzaam verbouwen van gewassen en geeft tv-kok Pierre Wind smaaklessen aan kinderen. Gecombineerd met kunst en theaterprojecten belooft het een enerverende dag te worden.

Pieperpad anwb bionext greenpeace

Op pad!

De fietsroute van het Pieperpad is hier te verkrijgen in de vorm van de gids ‘Lekker fietsen, 1000 km Piepers’ van de ANWB.

Kristel van Genugten

Kristel van Genugten

Expertise: Duurzaam wonen
Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.