Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Video huis van hergebruikte materialen

Filmpje: huis van hergebruikte materialen

Als wij het hebben over duurzaam bouwen of verbouwen dan kijken we meestal of materialen afkomstig zijn van hernieuwbare materialen of dat ze recycled zijn of in de toekomst gerecycled kunnen worden. Wat we veel minder kennen en wat nog hoger op de duurzaamheidsladder staat, is hergebruik van bestaande materialen. Dan Phillips bouwt huizen van oude en afgedankte materialen.

Geweldig om te zien hoe hij voor allerlei materialen nieuwe toepassingen weet te bedenken. Leuk filmpje om te kijken, want hij is soms heel droog. Misschien niet om gelijk zelf mee aan de slag te gaan, maar het zet wel aan het denken. Vooral met het voorbeeld van Nietsche heeft hij een punt. Volgens mij heb ik ook al (teveel) apollinische trekjes en mag ik wel wat dionysischer worden. (Dan Phillips is soms lastig te verstaan dus de ondertiteling kan soms handig zijn)

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dag Dirk, ik bouw een vakantiehuis op een prachtig plekje aan de rand van het bos. Het liefst zou ik alles van gebruikte materialen maken. Ik heb nu bijvoorbeeld 64 dubbelglas ruiten uit een verzorgingshuis tegenover ons dat verbouwd werd kunnen redden van de sloop. Helaas voldoen ze niet aan de huidige hoge isolatienormen (vereist is HR ++) en mag ik ze dus eigenlijk niet gebruiken. Nu ben ik op zoek naar een betaalbare mogelijkheid om de isolatiewaarde op te krikken. Heb jij een advies voor me?
Groet, Lisette

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.