HR glas of isolatieglas isoleert veel beter dan enkel glas of standaard dubbel glas. Dubbelglas heb je in veel verschillende soorten en maten van gewoon dubbel glas tot extra geïsoleerd dubbel glas, het zogenaamde HR+ glas, HR++ glas of HR+++ (triple glas). De overstap naar HR glas is vaak de beste energiebesparende maatregel die je kunt nemen (dus ook als je standaard dubbel glas hebt!). Met HR glas kunt u stevig besparen op uw stookkosten waardoor de investering (inclusief subsidie) zich vaak snel terug verdient. Bij een monumentaal pand waar het aangezicht niet mag veranderen is er de mogelijkheid om monumentaal glas te plaatsen of te werken met voorzetramen.
In een gemiddelde eengezinswoning met dubbele beglazing (geen HR-glas) gaat ongeveer 15%-20% van de warmte verloren door ramen en buitendeuren. Bij huizen met enkel glas loopt dit zelfs op tot tot 25%-30%. Is uw beglazing ouder dan 10 jaar dan is dit waarschijnlijk normaal dubbel glas en loont het dus om deze te ook laten vervangen door HR++ of HR+++ glas. In de meeste gevallen is dit mogelijk zonder het bestaande kozijnwerk te vervangen. Bijkomend voordeel is dat de toepassing van HR glas wooncomfort verhogend werkt en het inbraakwerend werkt. Omdat het vervangen van glas een grote bijdrage levert aan de energiebesparing is deze opgenomen in de ‘subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis’ en zijn er diverse lokale subsidies verkrijgbaar. In onderstaande subsidietool kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn binnen uw gemeente.
Duurzame subsidies en leningen voor Dubbel Glas in jouw gemeente
Artikelen
Duurzaam wonen & gordijnen
Wist je dat je ook met jouw gordijnen duurzame stappen kan maken? Je kan gordijnen kopen gemaakt van gerecycled materiaal en je kan je gordijnen…
Jouw carbon footprint
Je carbon footprint (koolstofvoetafdruk) is jouw effect op klimaatverandering. Maar hoe is deze opgebouwd en wat betekent dat voor jouw thuissituatie? Jouw carbon footprint houdt…
Isoleren? Natuurlijk!
In het Brabants Dagblad van afgelopen weekend (28 maart) stond een leuk artikel over natuurlijke isolatiematerialen geschreven door Cor-Peter Pasma. Als bron voor het artikel…
Isolatieplaten brengen energieverbruik flink omlaag
Dat we tegenwoordig energiezuinig en duurzaam kunnen bouwen lezen we overal. Bij nieuwbouw kun je in de ontwerpfase rekening houden met alle duurzaamheidsaspecten. De grote…
Vloerisolatie voor droge kruipruimte en warme vloer
Door je kruipruimte te isoleren kun je behoorlijk besparen op je jaarlijkse stookkosten. De kosten zijn relatief laag en het rendement hoog en daarmee eigenlijk…
Luchtdicht isoleren levert comfort én geld op
Ook in Nederland worden gelukkig steeds meer daken nageïsoleerd. Hierbij zijn vanzelfsprekend de isolatiedikte en bijbehorende isolerende waarde van belang. Wat echter vaak onderbelicht blijft,…
Laag BTW tarief ook voor vaste vloeren
Deze maand is de tijdelijke lagere btw heffing op arbeidsloon voor het verbouwen en renoveren van een huis ingegaan. Voor velen misschien het moment om…
Het effect van isolatie op het binnenklimaat
Er is de laatste jaren veel aandacht voor het isoleren van je huis. Met isolatie bespaar je veel energie en is daarmee goed voor het…
8000 Euro Subsidie voor Huiseigenaren in 2010
Voor alle mensen die hun huis op termijn willen aanpakken en energiezuiniger willen maken kan 2010 misschien wel eens een goed jaar zijn. De overheid…
Duurzaam isoleren: van piepschuim tot schapenwol
Langzaam naderen we de winter en daarmee wordt de koudste periode van het jaar ingeluid. Niets is zo vervelend als een kil en vochtig huis…
Nieuwsbrief
1x per maand de laatste artikelen