Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Boek zelfvoorzienend leven

Fred & Wilma in de Vinexwijk

boek-zelfvoorzienend-levenAls aangename verrassing lag ineens ‘Fred & Wilma’ op de mat. Cadeautje van mijn lieve zus.  Het is zonder twijfel het origineelste en mooiste doeboek wat ik afgelopen jaren heb gelezen. ‘Fred & Wilma in de Vinexwijk’ is een lees- en werkboek om je eigen doorsnee-huis om te toveren naar een zelfvoorzienend duurzaam paradijs. Hoever je hierin gaat, dat moet je vooral helemaal zelf weten. De boodschap van schrijfster en klusvrouw Nienke Oosterbaan is duidelijk; de weg naar een zelfvoorzienend leven is vooral fun en lekker leven is en blijft het aller belangrijkste. Je kunt het groots of bescheiden aanpakken, maar doe het vooral op je eigen manier en tempo. Dat is ook meteen het handige aan het boek. Per tip wordt er aangegeven ‘op de schaal van Fred en Wilma’ wat de score is van de actie. Een grote verandering krijgt bijvoorbeeld 3 sterren, oftewel helemaal 100% Fred en Wilma! Voor inhoudelijke technische informatie over aardwarmte, zonne-energie en hergebruik van regenwater hoef je dit boek niet te kopen. Het gaat vooral om de originele en soms lachwekkende tips. Want sommige tips zijn wel héél erg eco, zoals zelf je eigen schapen scheren en poepen op je zelfgemaakte composttoilet. Maar er staan ook een aantal tips in waarmee je direct aan de slag wil… zoals het in elkaar knutselen van de ‘Plamp’. Een leuke lamp van ontwerper Twan Verdonck met een levende plant. Daarnaast zit er nog een enorme werktekening in het boek waarmee je zelf je eigen Piet Hein Eek stoel kunt maken. En wat wil je nog meer… een Echte Eek in elkaar geklust door Yourself! Dit boek moet je hebben om mensen enthousiast te maken voor thema’s als duurzaamheid en zelfvoorzienend leven. Dit is zeker niet een boek met een gebiedend vingertje over zelfvoorzienend leven. Het laat zien dat het vaak in de kleine dingen zit en dat je moet kiezen voor de dingen die bij je passen. Een bewuster leven moet vooral leuk zijn. Daarnaast is het boek echt een juweeltje voor in de kast. Mooi design, leuke illustraties en inspirerende ontwerpen van Dick van Hoff, Frank Havermans, Sander Lucas, en Lianne van Genugten. Kortom ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeautje? geef dan dit boek. Helemaal hip en goed!
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.