Misschien maak je voor jezelf niet altijd de meest gezonde en verantwoorde keuzes, voor je kinderen gelden andere normen. Toen onze eerste spruit zich zo’n negen jaar geleden aandiende, maakten wij onze eerste stappen op duurzaam en biologisch gebied. Want voor onze kinderen is alleen het beste goed genoeg. Het begint al met het voedsel dat je tot je neemt als de baby nog in de buik zit. En als het kind eenmaal geboren is zijn er zoveel keuzes te maken. Sinds kort is er een online tijdschrift, vol met verhalen en tips voor een gezonde en veilige leefomgeving, om je te helpen met al die keuzes: Mama Green Magazine.

Mama green magazine

Veilig en duurzaam wonen

Het frisse online tijdschrift bevat o.a. artikelen over gifvrij schoonmaken, faire kleding, verantwoorde make-up, veilig klussen en koken voor kinderen. Veel goede tips over de betere keuzes die je kunt maken. Leuk vonden wij de spread met Fair fashion. Een setje bruikbare adressen bij elkaar. En de informatie over hoe je huis schoon te maken zonder sterke schoonmaakmiddelen is ook heel zinvol. Hier en daar zouden we echter graag wat meer achtergrond informatie willen zien.

Duurzaam leven tijdschrift

Groene babydoos BabyBeGood

Er is zelfs een babydoos te bestellen. De BabyBeGood doos bevat spulletjes die een veel hoger bedrag vertegenwoordigen dan de €22,50 die de doos kost. Er zitten onder andere babyvoeding, babyshampoo, een badeendje en babydoekjes in. Uiteraard zijn alle producten uit deze doos helemaal verantwoord, duurzaam en gifvrij.

Het tijdschrift is een samenwerking van de initiatiefnemers van Een Veilig Nest en Baby Be Good. Het blad wordt financieel mogelijk gemaakt door WECF (Women in Europe for a common future).

Meer lezen over natuurlijke schoonmaken dan kan ook op Duurzaam Thuis? Ga dan dan naar de duurzaam schoonmaken pagina Onderaan deze pagina staan nog een groot aantal tips op een rijtje.