Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Garage op zonne energie

  Groene Carport op Zonne-energie

  Het kan best lasting zijn om een goede plek voor je zonnepanelen te kiezen op je huis. Het is vaak een afweging tussen rendement en esthetische wensen. Het Japanse bedrijf Sankyo Tateyama Aluminium heeft misschien de oplossing. Zij bedachten een carport met zonnepanelen Het idee is om zowel klanten aan te trekken die geen zonnepanelen op hun huis kunnen of willen installeren en om bewoners te trekken die hun zonne-energie capaciteit willen vergroten.
  garage-op-zonne-energie

  Garage voor Elektrische auto of Hybride

  Zo’n mooie duurzame carport is natuurlijk de plek voor je hybride of volledig elektrische auto. Het zou natuurlijk super zijn als de opgewekte energie rechtstreeks de auto’s instroomt. Of het bedrijf ook een stopcontact meelevert kan ik niet lezen. Daarvoor is mijn Japans niet goed genoeg. Kun je wel Japans dan moet je maar eens kijken op Solar carport

  De carport is alleen nog aan de dure kant, zo’n dertigduizend euro. Het Japanse bedrijf weet nog niet of ze de garage ook buiten Japan gaan verkopen.

  Dirk

  Dirk van Genugten

  Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  4 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Op het terrein Avantis in Maastricht is een zonne-carport geplaatst.
  Deze is geleverd door Hermans Techniek uit Kaatsheuvel met systeem PowerGLAZ en PowerPARK BIPV. Kosten vergelijkbaar met bovenstaand bericht.

  Leuk idee maar ik zou de zonnepanelen wel schuin zetten naar de zon toe voor meer (30%??) opbrengst.

  Klopt Jan heel economisch liggen ze niet, maar wel mooi :-)

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.