groene stroomIs groene stroom nu ook echt groene stroom? Het antwoord is JA! Als je kiest voor groene stroom, dan heb je een huishouden met minder uitstoot van CO2 dan een vergelijkbaar huishouden met grijze stroom. Alleen wordt die groene stroom die je afneemt niet altijd in Nederland geproduceerd. Daar wil het Europese Parlement nu verandering in brengen.

Je hoort mensen vaak negatief praten over groene stroom. Het zou gewoon ‘vuile’ stroom uit het buitenland zijn die ze hier duur groen verkopen. Ik heb het nog eens nagevraagd en dit is echt onzin. Wat wel verontrustend is dat wij zoveel groene stroom uit het buitenland moeten halen omdat het er simpelweg in Nederland niet is! Brussel is nu bezig met het opstellen van richtlijnen die de mogelijkheid om groene stroom uit het buitenland te betrekken aan banden te leggen.

Kortom wij zullen in Nederland aan de bak moeten als het gaat om de productie van duurzame energie. Door als consument groene stroom te nemen sla je dus twee vliegen in één klap. Je draagt bij aan een lagere CO2 uitstoot en je verhoogt de druk bij de Nederlandse regering om nu eens actie te ondernemen.
Bron: Vroege Vogels Vara