Gulpener: een ‘verantwoord’ biertje!

GulpenerBij Duurzaam Thuis hoort ook lekker genieten. Dus een glaasje op zijn tijd is heerlijk. Laatst kregen wij in Limburg een rondleiding bij de Gulperner Bierbrouwer. Deze brouwerij is nog steeds in familiehanden en als één van de laatste nog zelfstandig. Ik had al wel vaker een rondleiding gehad in een bierbrouwerij maar van de duurzame werkwijze van Gulperner was ik echt onder de indruk.

Vaak is duurzaamheid een mooie term in het jaarverslag van een onderneming maar dit is bij Gulpener niet het geval. Echt het gehele productieproces is zit vol met praktische duurzame oplossingen vaak in eigen huis bedacht en ontwikkelt. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijk geteelde grondstoffen. En geloof me ik heb het gecheckt op de zakken mout en hop!

Na de rondleiding mochten we natuurlijk proeven en er is keuze genoeg want ze hebben maar liefst 10 smaken op de tap. Ze waren alle 10 even lekker en daarna, ach toen werd het alleen nog maar gezelliger… Dus ik ben om, vanaf nu drink ik thuis lekker Gulpener!

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alsnog proost Dirk! Ik sprak toevallig afgelopen week met Gulpener over hun biologische bieren en ze blijken daarin behoorlijk ver te gaan: ze halen hun bio ingrediënten niet van de wereldmarkt, maar van dichtbij bij 6 lokale boeren. Ongeveer 10% van hun bieren is nu bio en ze willen daarin blijven groeien. Als kind gingen wij altijd op vakantie in Gulpen, dus ik heb daardoor waarschijnlijk altijd zo’n goed gevoel bij deze brouwerij ;) Maar het is en blijft een prachtig bedrijf met dito bieren. Meer biobiertjes vind je hier: http://www.biologischbier.nl Als je wilt kan ik je een keer een proefpakketje toesturen, dan kan je opnieuw proeven! ;)

Dank je voor de tip Sjoerd. Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van het label De Leckere gehoord en ze zitten nog om de hoek ook. Heb zojuist even op de site zitten neuzen en het ziet er goed uit, ik krijg meteen zin in een biertje. Nu maar wachten op een uitnodiging voor een rondleiding :-)

Maak ook eens kennis met Brouwerij De Leckere uit De Meern. Zij zijn al 10 jaar actief en waren de pionier in biologisch speciaalbier in Nederland. Het is een kleine maar zeer enthousiaste brouwerij die flink aan de weg timmert. Ze maken 10 verschillende biologische bieren van topkwaliteit. Verkrijgbaar bij de meeste Gall&Gall en Mitra winkels en inmiddels ook bij de grote AH filialen onder de namen TWEE en DRIE. Kijk eens op http://www.deleckere.nl .

3
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.