GulpenerBij Duurzaam Thuis hoort ook lekker genieten. Dus een glaasje op zijn tijd is heerlijk. Laatst kregen wij in Limburg een rondleiding bij de Gulperner Bierbrouwer. Deze brouwerij is nog steeds in familiehanden en als één van de laatste nog zelfstandig. Ik had al wel vaker een rondleiding gehad in een bierbrouwerij maar van de duurzame werkwijze van Gulperner was ik echt onder de indruk.

Vaak is duurzaamheid een mooie term in het jaarverslag van een onderneming maar dit is bij Gulpener niet het geval. Echt het gehele productieproces is zit vol met praktische duurzame oplossingen vaak in eigen huis bedacht en ontwikkelt. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijk geteelde grondstoffen. En geloof me ik heb het gecheckt op de zakken mout en hop!

Na de rondleiding mochten we natuurlijk proeven en er is keuze genoeg want ze hebben maar liefst 10 smaken op de tap. Ze waren alle 10 even lekker en daarna, ach toen werd het alleen nog maar gezelliger… Dus ik ben om, vanaf nu drink ik thuis lekker Gulpener!