Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Zelfmaakboek meisjes boekreview

Review: Het Grote Zelfmaakboek voor Meisjes

Het valt een beetje buiten het concept van deze site, maar omdat ‘Het Grote Zelfmaakboek voor Meisjes’ geschreven is door de zus van een van de redactieleden willen we er graag aandacht aan besteden. Het zelfmaakboek is geschreven door Kristel van Genugten en is bedoeld voor meisjes vanaf 9 jaar (ook voor meisjes voor wie het al een hele tijd geleden is dat ze 9 waren). Het staat vol met creatieve projecten. Veel klassieke technieken zoals naaien, haken, drukken en boekbinden komen aan de orde. Met moderne toepassingsmogelijkheden. Een gevilt hoesje voor een mp3-speler bijvoorbeeld. Opmerkingen in de kantlijn laten de lezer verder denken dan het beschreven project. Wat kun je allemaal nog meer doen met dezelfde techniek? Sommige hoofdstukken zijn heel erg eenvoudig, anderen vergen wat meer inspanning. Dat ene boekje is in een wip gemaakt, terwijl het toch echt wel even duurt voordat je een hele das hebt gehaakt. Voor elk niveau en temperament is er wel iets te vinden. Het motto van ‘Het Grote Zelfmaakboek’ is dat mooi dingen maken geen kwestie van talent is, maar van doen! Gewoon beginnen en kijken waar het eindigt. Gaat er onderweg iets mis? Probeer die fout dan te gebruiken om mee verder te werken. Misschien wordt het ‘kunstwerk’ daardoor uiteindelijk wel mooier. In ieder geval unieker. Zo nodigt het boek uit om creatief te denken. Zelfmaakboek meisjes boekreview

Hergebruik van materialen

In verschillende hoofdstukken wordt gebruik gemaakt van afvalmateriaal; boekjes van gebruikte enveloppen (deze hebben van die mooie printjes aan de binnenkant) en haarbanden van restreepjes stof. Maar natuurlijk lichten wij er graag even het hoofdstuk recyclen uit. Het blijkt de moeite waard om ouderwets wc-rolletjes te bewaren voor knutseldoeleinden, want Kristel laat zien hoe je daar een volwassen wandversiering van kunt maken, waarin de rolletjes onherkenbaar zijn. Gooi ook die dunne knisperende plastic tasjes van de markt niet meer weg. Deze kun je samensmelten of ‘fusen’ met het strijkijzer tot een duurzaam materiaal, waaruit je een stevige shopper kunt naaien of waarmee je duizenddingenmandjes om spulletjes in te bewaren kunt maken. Inhoud zelfmaakboek meisjes Ben je creatief of wil je iemand stimuleren dat te worden, dan is ‘Het Grote Zelfmaakboek voor Meisjes’ volgens ons een gouden tip. Het boek is vanaf morgen verkrijgbaar in de boekhandels.
Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alleen maar voor meisjes? Jammer hoor. #stereotype #rolbevestigend #nog_van_deze_tijd?

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.