Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Birthplace

Het regenwoud helpen en leren over ecologische problemen met een mobile game

Door te gamen op je telefoon de Indonesische eilanden herbebossen? Dat kan met Birthplace. Het doel is om het regenwoud weer leefbaar te maken. Zowel in het spel als in het echt. Deze game krijgt op het moment van schrijven 4,9 sterren in de appstore en is een leuke manier om aandacht te vragen voor herbossing.

Met Birthplace kan je als speler meehelpen aan herbebossing initiatieven wereldwijd. Door het spel te spelen leer je hoe een echt regenwoud tot stand komt en groeit, en door onder andere bomen te planten spaar je punten. De game is gratis, maar door zonnestralen te kopen, groeit jouw bos extra snel. Van het geld dat daarmee wordt verdiend, worden in het echt, in Indonesië, bomen neergezet. Voor elke 3,50 euro die binnenkomt, wordt in het tropisch regenwoud een echte boom geplant.

Birthplace

 

In het spel heb je als speler een heldhaftige taak: een orang-oetan en een jongen helpen om het verwoeste regenwoud te herstellen. Naarmate het regenwoud zich uitbreidt, keren steeds meer dieren terug naar het bos. Sommige met een unieke kracht. Zoals Stripes, een tijger die illegale houtkappers kan verjagen. Of Splash, een olifant die water uit het meertje op slurpt en er bosbranden mee kan blussen. Door de nieuw bomen te planten, floreert een nieuw ecosysteem van inheemse tropische flora en fauna. Ondertussen help je de jongen en zijn nichtje het restaurant van zijn grootmoeder te restaureren en maaltijden te verkopen die gemaakt zijn van fruit uit het regenwoud. Dit alles draagt bij aan het bouwen van een duurzame economie, die ervoor zorgt dat het regenwoud nog sneller terugkeert. Bekijk hier hoe het spel werkt:

Birthplace Game - Gameplay Trailer

Birthplace is er voor jong en oud, van beginneling tot volleerd gamer. Door verder te komen in het spel, leer je steeds meer over dieren, planten en de ecologische problematiek. Via een speciale nieuwsfeed in het spel leer je niet alleen meer over dieren en planten in het gebied en de ecologische uitdagingen, je krijgt ook updates over de activiteiten van Birthplace in de echte wereld.

Birthplace is te downloaden via de App Store en Google Play Store. Meer informatie over de game kan je vinden op www.birthplacegame.com.

Bart

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.