HRE ketel in voorjaar 2010 te verkrijgen

remeha-hreJe gelooft het misschien niet maar vandaag is het toch echt al weer de derde  nationale micro-wkk dag! Een goed moment om weer eens te kijken naar de huidige stand van zaken. En er nieuws want Remeha heeft bekend gemaakt dat ze waarschijnlijk komend voorjaar de HRE ketel op de markt gaan brengen. Hiermee is Remeha waarschijnlijk de eerste partij die de ketel kan leveren.

Voordelen HRe-ketel

Een HRE ketel is een cv ketel die ook stroom opwekt. Een doorsnee huishouden kan hiermee 15 tot 20% besparen op zijn energiekosten. Ook levert de ketel een forse reductie van de CO2 uitstoot: tot zo’n 1000 kilo per jaar per ketel. Met name bij meer dan gemiddeld verbruik (> 1600 m3) of bij grotere huizen is het rendement van de HRE ketel erg interessant.

Slimme CV ketel is nog niet goedkoop

Waarschijnlijk gaat de HRE-ketel van Remeha rond de 7000 euro kosten. Dit is een hoop geld maar gelukkig is er momenteel een stevige aankoop subsidie van de overheid.  Tot 31 december van dit jaar gaat het om een bedrag van 4000 euro per ketel wat de ketel weer een stuk interessanter maakt. Ook al kun je de ketel nog nergens kopen het is wel al mogelijk om deze subsidie op voorhand aan te vragen. En dit is misschien helemaal geen slecht idee want gezien de ontwikkelingen denk ik niet dat deze subsidie in deze vorm in 2010 zal blijven bestaan.

Meer lezen over de HRE Ketel lees dan ook: begin je eigen energiecentrale de HRE ketel komt eraan

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wauw fijn dat de ontwikkelingen allemaal zo vlot gaan, ondanks dat de apparatuur niet goedkoop is. Mochten mensen een nieuwe cv ketel nodig hebben, kijk dan eens op deze site: cvketel-weetjes
Hier staat veel nuttige informatie en kun je ook direct offertes aanvragen voor de montage van je cv ketel.

7000€? Iedereen zal wachten tot z’n oude versleten is dan!

Man man 7000€??? Waarom moet dit weer zo duur zijn? Als het nu es 2X zo duur zou zijn dan pas is het interessant voor iedereen. Ze gaan er veel meer verkopen zo. Met zo’n prijzen schrikt 90% van de mensen.
Prestaties zijn ook niet vet 1000Watt….pffff, net genoeg om je onderhoud terug te verdienen

Voor ons kan het interessant zijn. Nl. omdat wij een privésauna hebben en dus een hele hoge energiefaktuur.
Gas en electriciteit en water zijn schrikfakturen!

Ik las ergens dat hij geen elektriciteit maakt als het om warm tapwater gaat?
Kan je toch omzeilen via elektrische kleppen of ontbreekt net die optie in het interne programma daarvoor? Mijn huidige HR ketel werkt nu ook op deze manier.

Een zeer mooi apparaat vol met techniek. Deze ketel wekt ook stroom op, helaas gaat u wel meer gas gebruiken en om dat te gaan subsidieren? Ik hoop dat nieuwbouwwijken niet met deze ketels worden uit gerust maar dat ze warmtepompen en zonnepanelen krijgen dan hoef je helemaal geen gasleidingen neer te leggen :-)

Kunt u mij een subsidieaanvraag voor HRe CV ketel toesturen welke ik van de week nog probeer in te dienen.
Bijvoorbaat dank.

Arnold Dijkstra

5
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.