remeha-hreJe gelooft het misschien niet maar vandaag is het toch echt al weer de derde  nationale micro-wkk dag! Een goed moment om weer eens te kijken naar de huidige stand van zaken. En er nieuws want Remeha heeft bekend gemaakt dat ze waarschijnlijk komend voorjaar de HRE ketel op de markt gaan brengen. Hiermee is Remeha waarschijnlijk de eerste partij die de ketel kan leveren.

Voordelen HRe-ketel

Een HRE ketel is een cv ketel die ook stroom opwekt. Een doorsnee huishouden kan hiermee 15 tot 20% besparen op zijn energiekosten. Ook levert de ketel een forse reductie van de CO2 uitstoot: tot zo’n 1000 kilo per jaar per ketel. Met name bij meer dan gemiddeld verbruik (> 1600 m3) of bij grotere huizen is het rendement van de HRE ketel erg interessant.

Slimme CV ketel is nog niet goedkoop

Waarschijnlijk gaat de HRE-ketel van Remeha rond de 7000 euro kosten. Dit is een hoop geld maar gelukkig is er momenteel een stevige aankoop subsidie van de overheid.  Tot 31 december van dit jaar gaat het om een bedrag van 4000 euro per ketel wat de ketel weer een stuk interessanter maakt. Ook al kun je de ketel nog nergens kopen het is wel al mogelijk om deze subsidie op voorhand aan te vragen. En dit is misschien helemaal geen slecht idee want gezien de ontwikkelingen denk ik niet dat deze subsidie in deze vorm in 2010 zal blijven bestaan.

Meer lezen over de HRE Ketel lees dan ook: begin je eigen energiecentrale de HRE ketel komt eraan