Door te investeren in isolatie bespaar je op de energierekening. Ook word je huis meer waard en help je het milieu. Wij gaan in dit artikel in op de belangrijkste isolatie subsidie 2019: ‘de subsidie energiebesparing eigen huis’. Er zijn daarnaast verschillende typen leningen.
- Als je een onderdeel bent van een VVE is er een aparte subsidie die je via de site van de RvO kan aanvragen.
- Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft een gunstige ‘Energiebespaarlening’. Deze is mede door de overheid opgezet en is bedoeld om je huis te verduurzamen. Als particulier kan je tegen 2,1% rente tot 50.000 euro lenen.
- Gemeentes hebben soms nog extra subsidies. Dat verschilt per gemeente. Het is dus verstandig dat even na te vragen. Op de energiesubsidiewijzer vind je een overzicht van de belangrijkste subsidies.
Subsidie energiebesparing eigen huis
De belangrijkste isolatie subsidie is de ‘Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner’. Je kunt de subsidie aanvragen op de website van rvo.nl. De totale beschikbare middelen zijn 84 miljoen en de regeling loopt tot en met 31 december 2020. Daarna zal de subsidie in een andere vorm verder gaan. De hoeveelheid subsidie die je krijgt verschilt per type woning. Om je toch een indicatie te geven. Als je bij een gemiddeld rijtjeshuis een schuin dak isoleert voor 4100 euro, krijg je 1200 euro aan subsidie. Als je voor 800 euro je spouwmuur isoleert, krijg je 200 euro subsidie. Bekijk de rekentool van de RvO om te zien wat voor jouw situatie geld. Je krijgt maximaal 10.000 euro subsidie. Er is ook nog een mogelijkheid tot 15.000 als je nog extra zeer energiezuinige maatregelen neemt. Zie ook het onderstaande filmpje van de RvO voor toelichting.
Voorwaarden subsidie
Je krijgt subsidie onder de volgende voorwaarden:
- Je neemt minimaal 2 isolatiemaatregelen. Hoe meer maatregelen, hoe hoger je subsidie. De maatregelen die worden gesubsidieerd zijn het isoleren van;
- muren
- het dak
- van vloer of bodem
- Het nemen van Hoogrendementsglas
- Maatregelen zijn uitgevoerd vanaf 15 augustus 2019 en zijn afgerond bij de aanvraag.
- Je bent eigenaar van een bestaande woning en je woont er/gaat er wonen
- Je moet minimaal een bepaald oppervlakte isoleren. Als je een heel dak of een hele muur etc. laat isoleren voldoe je al.
- Je krijgt de subsidie maar 1 keer. Dus je kan beter alles in 1 klap doen.
- De maatregelen voldoen aan de vereiste en geldende isolatiewaarden
- Aanbouw, bijgebouw of ingrijpende verbouwingen zijn niet subsidiabel.
- Maatregelen zijn uitgevoerd door een bij de KvK ingeschreven bedrijf. Je moet bij deze aanvraag ook enkele bewijzen indienen (factuur e.d.). Zo laat je zien dat het werk echt is uitgevoerd.
Gerelateerde artikelen
Zolder isoleren
Door je zolder te isoleren bespaar je niet alleen kosten, je stoot ook minder CO2 uit en je huis krijgt een comfortabelere temperatuur. Je zolder
Spouwmuur isolatie bedrijven
Spouwmuur isolatie bedrijven Ontdek waar jij op moet letten voor je spouwmuurisolatie en vergelijk bedrijven Wij nemen je hier mee met alle punten waar je
Huis isoleren
Milieuwinst: 5.270 kg CO2 Kosten: €10.700 Besparing: €1.590 Gemak: enkele dagen Subsidie: vanaf 25% van je kosten Je huis isoleren is dé maatregel met de
Huis isoleren
- Bodemisolatie
- Buisisolatie Plaatsen
- Dubbel Glas Laten Zetten
- Een Plat Dak Isoleren Van Binnenuit
- Een Schuin Dak Isoleren Van Binnenuit
- Houten Vloer Isoleren Kruipruimte
- Isolatie Subsidie
- Isolatiebedrijven
- Isolatiemateriaal
- Isolerend Raamfolie
- Isolerende Gordijnen
- Huis Isoleren 2
- Muren Isoleren Van Binnenuit
- Radiatorfolie Besparing
- Schuin Dak Isoleren Tussen De Balken
- Schuin Dak Isoleren Van Buitenaf
- Spouwmuur Isolatie Bedrijven
- Tochtstoppers
- Tochtstoppers 2
- Vloer Isoleren Zonder Kruipruimte
- Vloerisolatie
- Welk Dubbel Glas Heb Ik
- Zelf Vloer Isoleren
- Zolder Isoleren
Nieuwsbrief
1x per maand de laatste artikelen