Mensen en dieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dieren vergroten het welzijn van mensen. Het leert mensen bewuster te leven. Het is dan ook bekend dat mensen met dieren langer leven. In Nederland kennen we natuurlijk de gezelschapsdieren. Onze honden en katten komen over het algemeen niets tekort en het is zelfs de vraag of we soms niet iets te ver gaan in onze domesticering?

De grootste groep zijn echter de dieren die dienen als onze voedselbron. Met de laatste groep is het door de intensieve veehouderij slecht gesteld. In tegenstelling tot vroeger, toen mens en dier nog samen opgroeide en automatisch wederzijds respect ontstond, vindt de ‘productie’ van dieren  nu letterlijk achter gesloten deuren plaats waardoor het contact verloren is gegaan. Dit is er mede de oorzaak van dat deze industrie zich op deze dieronvriendelijke manier heeft kunnen ontwikkelen.

Kippen

Het zelf houden van dieren op kleine schaal kan mensen weer bewuster maken van het leven van dieren. Of het nu gaat om huisdieren of het houden van bijvoorbeeld kippetjes of konijnen, het leert kinderen van jongs af aan na te denken over de herkomst van hun eten. En wat is er heerlijker dan een vers eitje van je eigen kip. Natuurlijk heeft niet iedereen voldoende ruimte voor het houden van dieren. Zoek in dat geval de dieren op in de natuur of op de kinderboerderij, dit heeft hetzelfde effect.

Ongedierte bestrijden

Helaas zijn niet alle diertjes onze beste vriend. In en rondom het huis komen ook regelmatig ongewenste dieren voor. Sommige beestjes zijn alleen hinderlijk, maar ze kunnen ook schade aan je huis veroorzaken of schadelijk zijn voor de gezondheid. Zeker wanneer u huisdieren heeft, of kleine kinderen, kan het ronduit gevaarlijk zijn om ongedierte met gif te bestrijden. Grijp niet meteen naar de chemische bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen zijn namelijk per definitie giftig en doden naast de plaagdieren vaak ook andere dieren. Er zijn legio manieren om op een natuurlijke manier de aanval in te zetten. Hieronder vind je allerlei tips om muggen, motten, mieren en andere lastige beestjes… op een milieuvriendelijke en natuurlijke manier aan te pakken.

Artikelen

Laad meer
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Klik hier om te abonneren op nieuwe reacties
Abonneren op
3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meeste stemmen
Inline Feedback
Alle reacties
3
0
Vraag of opmerking? Laat je reactie achterx