Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Duurzame gezonde voeding

Voeding

We zijn in de Westerse maatschappij gewend om voeding kant-en-klaar in de schappen te vinden. Onze kinderen denken allicht dat melk uit een pak komt in plaats van van de koe. Dat is een sterk voorbeeld, maar weten wij als consument nog wel wat er met onze voeding is gebeurd voor het in de schappen kwam?

Waar komt het vandaan, wat is er aan toegevoegd om het langer houtbaar te maken, het een betere kleur te geven? Eigenlijk blijft de hamvraag: krijgen we met onze voeding wel binnen wat nodig is om gezond te kunnen blijven en welke extra’s krijgen we ‘per ongeluk’ binnen?

Duurzame gezonde voeding

Er is een enorm aanbod, we leven in een werelddeel waar er een groot overvloed aan voeding is. Een luxe waar we ons best bewust van mogen zijn! Supermarkten staan vol, de ‘keuze is reuze’ wordt ons verteld. En daar ligt juist een goed punt: de keuze. Zijn we ons bewust van wat we zelf eten én wat we onze kinderen te eten geven? Kiezen we bewust en lezen we de etiketten? De meesten van ons zullen daar niet de tijd voor nemen. En als we etiketten lezen snappen we vaak de helft van de informatie die erop staat niet. Waar moet je als consument aan denken als je gezonde voeding in huis wilt halen?

Door het enorme overschot aan voeding worden we steeds lakser met het gebruik ervan. We gooien enorme hoeveelheden voeding weg! Een enorme verspilling waar we ons best bewust van mogen zijn. Niet alleen vanuit ideëel oogpunt, maar ook als we denken vanuit onze eigen portemonnee. Het is mogelijk om veel zorgvuldiger met voeding om te gaan en te zorgen dat je wat je in huis hebt ook daadwerkelijk gebruikt. Leer de waarde van voeding opnieuw kennen en geef dit vooral ook door aan je kinderen. We leven in welvaart, maar dat betekent niet dat we onverantwoordelijk hoeven te zijn. Wat is er mogelijk om beter met onze wereld én ons geld om te gaan? Het is een kwestie van het veranderen van gedrag en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Neem er alleen even de tijd voor, want het is het waard.

Dirk

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.