Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Huis energie

Initiatieven van de Huis en Energiebeurs

Op 10 t/m 12 juni werd de Huis en Energiebeurs georganiseerd. Op deze grootste beurs voor duurzame energie en duurzaam wonen, kon je allerlei duurzame oplossingen ervaren. Van de meest comfortabele warmtepompen tot de prachtigste zonnepanelen. En wij van Duurzaam Thuis waren er ook! Hieronder zetten we een aantal van onze favoriete duurzame initiatieven en bedrijven van deze beurs, op een rijtje.

Tiny House Store

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een tiny house. Maar er komt meer bij kijken dan je waarschijnlijk verwacht! Heb je bijvoorbeeld al stilgestaan bij de wet- en regelgeving? Of het simpele feit dat een wasmachine vaak lastig is in een tiny house? Toch zijn er ook veel (duurzame) voordelen. Zo leven mensen in een tiny house vaak bewuster en dichter bij de natuur. Bij Tiny House Store kun je terecht voor alles wat je maar wilt weten over tiny houses. Van ervaringsverhalen tot daadwerkelijke huizen.

Laadpaal Direct

Laadpaal Direct heeft zich gespecialiseerd in advies en verkoop van bijna alle soorten laadpalen. Ze leveren aan bedrijven, maar ook aan particulieren. Op de website van Laadpaal Direct kun je terecht voor allerlei vragen over elektrisch laden. Ben je overtuigd en koop je een laadpaal bij dit bedtijf? Laadpaal Directbiedt naast de laadpaal ook de installatie en montage. Dit wordt verzorgd door vaste, ervaren installateurs.

In dit artikel lees je meer over de voordelen van een laadpaal thuis

Moveair

MoveAir

We hebben eerder geschreven over het belang van frisse lucht in huis. Wil je jouw huis goed ventileren en pollen of andere ongezonde stoffen buitenshuis houden, maar tegelijkertijd besparen op je energierbruik? Dan kan een decentraal ventilatiesysteem van MoveAir een goede oplossing voor je zijn!

Het WTW-systeem voert verontreinigde lucht goed af, zonder veel energie te gebruiken om binnenstromende koude lucht te verwarmen. Het systeem maakt weinig geluid, waardoor het ook in bijvoorbeeld de slaapkamer een prettige oplossing is.

ClimaLevel Nederland

ClimaLevel Nederland is specialist in geïntegreerde en duurzame klimaatsystemen en luchtbehandelingssystemen. Dat klink moeiijk, maar het is eingelijk heel simpel. ClimaLevel combineert ventilatie, koeling en verwarming op de meest innovatieve, duurzame en milieubesparende manier. Dat doen ze door middel van holle bodemelementen waar continue lucht onderdoor stroomt. Via deze ruimte komt schone lucht verwarmd of gekoeld jouw huis in. Het systeem is geluidloos en zorgt niet voor tocht. Met een ClimaLevel systeem kun je verwarmen en koelen met een energiebesparing tot wel 70%!

Bluehouse

Bluehouse World

Bluehouse is een platform voor bewuste producten. Deze milieuvriendelijke website heeft als missie om ethische, transparante en duurzame producten aan te bieden.
Het hoofddoel van het platform is naar eigen zeggen om ”het grootste netwerk van ethische producenten te creëren en consumenten te helpen in hun zoektocht naar bewuste goederen, om zo de markt te verrijken en de wereld te verbeteren.” 

En niet alleen de producten die Bluehouse World aanbiedt zijn duurzaam: de hosting van de website draait op hernieuwbare energie, en alle producten worden geleverd door fietskoeriers.

Zelfstroom

Zonnepanelen zijn een belangrijke en goede manier om duurzame energie op te wekken. Maar helaas ia de aanschaf  van zonnepanelen vaak een grote investering. Zonnepanelen huren kan dan een goede oplossing zijn.

Zelfstroom is de grootste partij op het gebied van lease en verhuur van zonnepanelen in Nederland. Ze werken met een team vol experts op het gebied van zonnepanelen, van advies tot installatie. Het hele traject is bij Zelfstroom in eigen beheer. Zelfstroom is duurzaam, en B-corp gecertificeerd. Op hun website is te lezen dat ze er alles aan om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om zelf stroom te maken. Zo geven ze de aarde samen schoner door aan de volgende generaties. 

Social label movement

Social Label Movement

Bij duurzame producten kun je denken aan veel verschillende dingen. Aan energiebesparende, of Co2 neutrale producten bijvoorbeeld. Maar ook unieke producten die op een waardevolle manier gemaakt worden, kunnen heel duurzaam zijn.

Bij Social Label werken makers met afstand tot de arbeidsmarkt samen met ontwerpers aan waardevolle en ”langzame” producten.

In de werkplaatsen van het Werkwarenhuis krijgt design betekenis, en wordt een nieuw gezicht gegeven aan arbeid, meedoen en samenleven. Zoals Social Label zelf zeg: ‘werk op maat, dat gezien wordt en passend is bij de mens die nu niet mee kan in onze snelle wereld. Het samen delen van kennis en creativiteit staat hierbij centraal.’

Het resultaat zijn unieke, handgemaakte designproducten met een goed verhaal. En dat is ook duurzaam, als je het ons vraagt!

Bart Ladrak

Bart Ladrak

Klimaatverandering en milieuvervuiling hebben ernstige gevolgen voor de wereld. Juist op het gebied van duurzaam wonen valt veel te winnen in relatief eenvoudige stappen. Ik wil mensen helpen en motiveren de beste duurzame keuzes te maken, door zaken helder uit te leggen en ook opties te geven om te handelen!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.