Is volgend jaar uw regenton stuk?

Geplaatst op 30 januari 2014 in Water

Het gaat komende dagen weer vriezen dus even een waarschuwing vanuit onze kant. Omdat water uitzet als het bevriest vriezen helaas iedere winter talloze regentonnen kapot. In het voorjaar horen wij regelmatig van lezers dat hun regenton is overleden en dat zijn niet alleen de oude tonnen ook spiksplinternieuwe regentonnen overleven de eerste winter soms niet.

regenton-bevriezenVorstbestendig bestaat niet

Ook vele kunststof regentonnen die als vorstbestendig verkocht worden overleven de winter vaak niet. Soms is er  sprake van een zuiver economische kijk op de vorstbestendigheid gezien vanuit het perspectief van de leverancier: bijna niemand komt terug met een kapotte ton en dus is het claimen van vorstbestendigheid geen punt. Wat ook speelt is dat veel kunststoffen in de loop der tijd harder en brosser worden en doorgaans het eerste jaren gemakkelijk de winter overleven als de garantieperiode is vervallen gaat hij alsnog stuk.

Maak nu regenton nog leeg!

Ook houten regentonnen kunnen kapot vriezen en leveranciers waarschuwen hier doorgaans ook voor. En waarvoor heeft u het water (of ijs) uit de regenton in de winter nodig? Dit alles maakt het verstandig om nu direct even de regenton leeg te laten en de toevoer te blokkeren. Dan heeft u er in 2014 weer plezier van!

Auteur: Gerrit Box

Plaats hier uw reactie
Bij Duurzaam Thuis kun je alles lezen over duurzame oplossingen in en rondom het huis. Naast het bieden van overzicht proberen we per onderwerp tips te geven om zelf concreet aan de slag te kunnen!
DuurzaamThuis nieuwsbrief
* = verplicht veld