Isolatie huis wordt goedkoper

isolatieHet verlaagde BTW-tarief van 6% kennen we al voor het schilderen en stucadoren van woningen ouder dan 15 jaar die door particulieren worden bewoond. Als het aan de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie ligt kunnen we hier binnenkort ook de isolatie van je huis aan toevoegen. Waarschijnlijk kunnen we vanaf 1 juli tot eind volgend jaar ook onze woning isoleren met het lage BTW tarief van 6%.

De regeling moet mensen aanmoedigen hun huis te isoleren. Dat levert zowel energiebesparing op als extra werk voor de bouwsector, die veel last heeft van de economische crisis. “Dit is goed voor de bouwsector en goed voor huishoudens”, zei CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. De maatregelen zouden voor koop- en huurwoningen moeten gelden en zo snel mogelijk in moeten gaan. Nog niet duidelijk is hoeveel geld er mee is gemoeid.

Het kabinet werkt ook aan een regeling om dubbel glas goedkoper te maken. Minister voor Wonen Eberhard van der Laan (PvdA) komt binnenkort met een plan voor het subsidiëren van dubbel glas. We houden je op de hoogte.  Meer lezen over deze regeling?

Meer informatie over isolatie van je huis?

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wij willen onze geven vanaf de buitenzijde laten isoleren. Geld de 6% regeling nog, zowel voor materiaal als arbeid? En welk materiaal gaat er dan voor 6%, alleen de isolatie, of ook het wapeningsnet en het stucwerk? Het stucen is tenslotte noodzakelijk vanwege het isoleren…

De som arbeid en materiaal is 6%. Echter wanneer er meer dan 50% van de totale som aan materiaal gebruikt wordt moeten de materialen met 19% belast worden, de arbeid blijft wel 6%.

1000 euro arbeid en 800 euro materiaal betekend alles 6%
1000 euro arbeid en 1001 euro materiaal betekend opsplitsen.

Als particulier betaal je gewoon 19% btw bij de aanschaf van het materiaal. Het is een stimulant om het werk juist te laten uitvoeren. Zo zijn er ook regelingen met particuliere schoonmaak in de 6% regeling.

Gr.

hallo Dirk

ik heb een wonning gekocht maar die is van precies 1900 en helemaal verwaarloosd alles moet nieuw en vertimmert worden nu ben ik zelf restauratie timmerman dus doe alles in mijn eigen tijd en heb dus geen aannemmer nodig heb ik dan ook recht op die subsidies waar je overal zo lekker mee gemaakt word zelfs zat er geen badkamer in alleen een douch van 1 m2 en geen verzoenlijke wc nu ben ik niet zo goed met de computer maar ben toevallig hier terecht gekomen heb je mieschien andwoorden op mijn vraag want ik kan nergens wat daar over vinden want eerder haden ze ja overal subsidies op

groeten christiaan

Ik heb dit ook bij de hand (in eerste instantie 19% betaald omdat de regeling nog niet duidelijk was, de aannemer zou dit teveel betaalde verrekenen met een volgende factuur, maar ging falliet). Volgens de belastingdienst is het jammer, maar dat geld kan niet worden teruggevraagd.

Ik las zojuist op de site van de belastingdienst dat het verlaagde BTW tarief geldt voor de totale dienst, dus op arbeidsloon en materiaal.
Ik heb (na 1 juli) mijn (platte) dak laten vernieuwen en isoleren. Ik heb 19% btw betaald, omdat de regeling nog niet definitief was. Hoe kan ik de teveel betaalde belasting terugkrijgen?

Beste Peter,

Interessant. De verrekening loopt via de aannemer dus ik zou eerst eens even met hun bellen. Misschien kunnen ze nog een nieuwe factuur maken. Anders zou ik even bellen met de belastingdienst. Laat het ons wel even weten wat het is geworden.

Hallo Dirk,

Het lage BTW tarief geldt alleen voor de werkzaamheden, dus de uitvoering. Niet op de materialen.
Deze regeling heeft de regering zo opgesteld om de bouwsector te stimuleren.

Kijk dat brengt helderheid dus het betreft alleen de werkzaamheden bij isolatie. Tellen eigen werkzaamheden ook mee denk je? Ik zou graag van je weten waar je de informatie vandaan hebt. Misschien kun je nog even een linkje sturen?

Alvast super bedankt Ruud

Dag Dirk,

Ik ben hier ook erg benieuwd naar.
Mijn exacte vraag is eigenlijk : als je zelf isolatiemateriaal koopt via bouwbedrijf/bouwmarkt en zelf isoleert (zonder aannemer) is dan het BTW tarief vanaf 1 juli ook 6 %?

Op internet kan ik dit verder nog niet vinden.

Alvast bedankt voor je reactie,
Katinka

Hoi Katinka,

Met die vraag loop ik nu ook rond, ik heb net nog wat lopen googlen maar lees het idd ook nog nergens. Zoals ik het nu lees loopt het altijd via de factuur van een schilder, stukadoor of aannemer. Misschien dat een andere lezer het weet?

Gisteren kreeg ik deze vraag binnen:

wij zijn net gestart met het nieuw aanbouwen en oud naisoleren van de woning. Hoe kunnen we gebruik maken van de 6% regeling op isolatie. Via aannemer? of moeten we het zelf aanvragen op offertes?

De exacte vorm is nog niet bekend. Volgens mij wordt het hetzelfde als bij schilderwerk en stukadoorswerk. Op de rekening die je ontvangt van partijen die de isolatie aanbrengen zal 6% berekend worden ipv 19%. Ook op rekeningen van een bouwmarkt zal dit wellicht van toepassing zijn. Of je ook hier moet aantonen of je huis 15 jaar of ouder is is nog niet bekend. Ik ga nog even rondvragen en zodra mij meer bekend is laat ik het weten.

Groet Dirk

11
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.