isolatieHet verlaagde BTW-tarief van 6% kennen we al voor het schilderen en stucadoren van woningen ouder dan 15 jaar die door particulieren worden bewoond. Als het aan de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie ligt kunnen we hier binnenkort ook de isolatie van je huis aan toevoegen. Waarschijnlijk kunnen we vanaf 1 juli tot eind volgend jaar ook onze woning isoleren met het lage BTW tarief van 6%.

De regeling moet mensen aanmoedigen hun huis te isoleren. Dat levert zowel energiebesparing op als extra werk voor de bouwsector, die veel last heeft van de economische crisis. “Dit is goed voor de bouwsector en goed voor huishoudens”, zei CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. De maatregelen zouden voor koop- en huurwoningen moeten gelden en zo snel mogelijk in moeten gaan. Nog niet duidelijk is hoeveel geld er mee is gemoeid.

Het kabinet werkt ook aan een regeling om dubbel glas goedkoper te maken. Minister voor Wonen Eberhard van der Laan (PvdA) komt binnenkort met een plan voor het subsidiëren van dubbel glas. We houden je op de hoogte.  Meer lezen over deze regeling?

Meer informatie over isolatie van je huis?