Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Windenergie thuis in nederland

Lage energieprijzen, historisch laag!

Momenteel zijn er historisch lage energieprijzen. Toch maakt een groot deel van de Nederlandse huishoudens hier geen gebruik van. Dat is jammer, want door over te stappen naar een andere energieleverancier kan je makkelijk geld besparen. We begrijpen dat het tijd en moeite kost, maar daar hebben we iets voor bedacht! Maar eerst een korte uitleg over de reden dat er lage energieprijzen zijn.

Relaxed in de natuur

Reden voor historisch lage energieprijzen

Verschillende factoren spelen mee in de totstandkoming van de historisch lage energieprijzen. Een lagere vraag dan het huidige aanbod, een milde winter en een prijzenoorlog om olie zorgen er uiteindelijk voor dat de energieprijzen laag zijn. Daarbij heeft de corona-crisis de vraag naar brandstoffen, zoals olie en gas, drastisch laten dalen. Het is zonde om geen gebruik te maken van deze lage energieprijzen. Je kan namelijk honderden euro’s per jaar besparen. Om een beeld te schetsen:
  • Stroom heeft de afgelopen 10 jaar per megawattuur gemiddeld €50 gekost. Dit is nu de helft!
  • Gas kost normaal gesproken gemiddeld €20 per megwattuur. Dat is nu €7!
Vanuit Duurzaam Thuis willen we jou als lezer helpen een groener leven in te richten, energie te besparen en nemen we altijd de financiële component mee. Bovendien willen we het jou ook makkelijker maken en bieden we hiervoor extra diensten aan. Want groener leven hoeft niet duurder te zijn.

Redenen om over te stappen naar een andere energieleverancier

74% van de mensen die wel overstappen geven aan dat prijs de belangrijkste reden is. Dus juist zouden overstappen naar andere leveranciers toch? Groene stroom wint ook aan populariteit. De reden om over te stappen naar een groene leverancier is gestegen van 17% naar 21%.

Redenen overstappen energieleverancier

Geen actie bij huishoudens

Een groot deel van de Nederlanders weten van de lage energieprijzen, maar handelen daar niet naar. Nog steeds sluit een laag percentage zich over bij een andere energieleverancier. Volgens het ACM sluit ruim 75% van de Nederlandse huishoudens zich niet over. En profiteren dus niet van deze  kans. Waarom onderneemt men geen actie? Vaak gehoorde reactie zijn dat het overstappen:
  • “Ingewikkeld is”
  • “Te veel gedoe”
  • “Dat iemand prima bij zijn huidige leverancier zit”
  • “Dat het tijd kost om iets goed uit te zoeken”

Groen aanbod via Duurzaam Thuis

Duurzaam Thuis heeft  samen met Slimm€nergie een aanbod opgetuigd waarbij klanten volledig ontzorgt worden. Je wordt elk jaar automatisch naar de goedkoopste én groenste leverancier overgezet. Wij hebben de groenste energieleveranciers op een rij gezet en geregeld dat jij als bezoeker van Duurzaam Thuis alleen naar deze duurzame partijen overgezet kan worden. Slimm€nergie zorgt dat je:
  • Elk jaar overgezet wordt naar de groenste en goedkoopste energieleverancier.
  • Maar 1 keer hoeft in te schrijven.
  • Geen administratieve handelingen hoeft te doen.
  • Automatisch overgezet wordt als jouw huidige contract afloopt.
Voor je deelname betaal je voor deze service trouwens niet de reguliere prijs van €29,95, maar €24,95 per jaar. Die investering verdien je dus terug in tijd én geld. Via deze link kan je direct gebruik maken van de actie.
Duurzaamthuis logo

Maarten Drukker

Expertises: Energie,Huishouden
Maarten schrijft over het hergebruiken van producten, consuminderen en het handig gebruik maken van duurzame huishoudmiddelen. Daarnaast weet hij veel van duurzame energie.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.