Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Earth hour nederland

Lampen uit! Earth Hour 2011

Earth hour nederland

Het is bijna zover! Vanavond 26 maart om 20.30 gaat alle verlichting weer uit want het is Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds. Daarmee geven we het signaal af dat we de aarde willen doorgeven aan de volgende generatie. Het huidige energieverbruik ligt in de wereld nog steeds veel te hoog en door het tijdelijk uitschakelen van de elektriciteit gunnen we de aarde even een ‘rustmoment’. Ook zal dit jaar een minuut stilte worden gehouden tijdens Earth Hour ter nagedachtenis aan de ramp in Japan. Belangrijk, want het is maar weer eens duidelijk geworden dat onze aarde kwetsbaar is en dat we serieus aan de slag moeten met de ontwikkeling van duurzame energie.

In 128 landen gaan de lichten uit

In 2007 is de Earth Hour gestart en het is inmiddels uitgegroeid tot een actie met miljoenen deelnemers, particulieren en bedrijven. Vorig jaar deden al 128 landen mee en dit getal groeit ieder jaar. Zo zal de Eiffeltoren in Parijs een uur lang niet verlicht zijn, maar ook het Empire State Building in New York, de Brandenburger Tor in Berlijn, de Dom in Milaan, het Alhambra in Spanje, het Times Square in New York en de Victoria Falls in Zimbabwe, zullen besparen op energie door allen de verlichting uit te doen. Ook in ons landje doen steeds meer steden mee. Zo gaan in Rotterdam de lichten uit van de Erasmusbrug en in Utrecht staat de domtoren in het donker.

Thuis maak je het verschil

Met onze huidige consumptie heeft de aarde anderhalf jaar nodig om te produceren wat we in 1 jaar gebruiken. Dat gaat niet goed…. dus tijd voor actie! We zullen onze levenswijze drastisch moeten gaan aanpassen en bewuster en duurzamer moeten gaan leven.  Met deze actie wil het WNF duidelijk maken dat kleine acties grote verschillen kunnen maken. En iedereen kan er vandaag nog mee starten. Door minder vaak in de auto te springen, minder lang te douchen, zonnepanelen te installeren of door minder vlees te eten kunnen we de wereld al veranderen. En dit sluit helemaal aan bij Duurzaam Thuis, want wij zijn ervan overtuigd dat je juist thuis het verschil kunt maken. Dus gezellig een uurtje de kaarsjes aan!

Laat zien dat jij de aarde ook belangrijk vindt en meld je aan op de site van het WNF en steun de actie Earth Hour

Dirk van Genugten

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.