Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
Cradle to cradle karton

  Leg je kindje te slapen in karton

  Gefeliciteerd! Je wordt vader of moeder, er is uitbreiding in het gezin op komst. Natuurlijk wordt het nu belangrijk om alle basisvoorzieningen te treffen. Speentjes, luiers én een wieg. Er is nu een compleet duurzame versie van een wieg verkrijgbaar via Green Lullaby. Zij bieden een volledig van karton gemaakte wieg. Is dat wel sterk en veilig genoeg? Vertrouw je je dierbaarste bezit aan het karton toe? Het is zeker een overweging waard aangezien deze wieg gemaakt is van stevig karton en voldoet aan alle Europese veiligheidseisen (EN 1130). Je kindje in golfkarton, een nieuwe trend?

  Cradle to cradle karton

  Lichtgewicht

  Het is even wennen, meubels van karton. We moeten vooral wennen aan het idee dat karton veilig is. Maar dat is echt het geval. Het karton is zo bewerkt dat het beschermt tegen brandgevaar. Het is behandeld met een groen niet-giftig, vuur-dovend middel en het karton kan bovendien tegen water. Het wiegje is stevig en kan een gewicht hebben tot wel 40 kilo. Een groot voordeel is dat het heel licht is en makkelijk in en uit elkaar is te halen. Even opvouwen, meenemen en weer in elkaar zetten!

  Persoonlijk tintje

  Wat kosten betreft valt deze versie veel goedkoper uit dan een wieg uit een babywinkel. Je bent rond de 65 euro kwijt en maakt direct een duurzaam statement naar je omgeving. Een bijkomend voordeel is dat de wieg eenvoudig steeds opnieuw in en uit elkaar te zetten is (zonder schroeven of boren). Bovendien is de wieg gemaakt van gerecycled materiaal én volledig opnieuw recyclebaar. Erg goed voor ons milieu.

  Je kunt het karton zelf beplakken met stickers of een kleurtje geven. Zo maak je het geheel persoonlijk en kun je aanpassen aan de kleuren van je kinderkamer. Maar het basisontwerp is al erg mooi om te zien. Als je kindje groter wordt zijn er ook bankjes, stoeltjes en andere producten die gemaakt zijn van karton en er toch super uitzien.

  Kvg portretfoto kristel

  Kristel van Genugten

  Expertise: Duurzaam wonen
  Met mijn artikelen neem ik je graag mee met de praktische kanten van een duurzamer leven. Ik heb deze artikelen met veel plezier geschreven! Hopelijk kan je hiermee bij jou thuis de beste duurzame keuzes maken.
  0 0 stemmen
  Nieuw: Geef Artikel Score
  Abonneer
  Laat het weten als er
  1 Reactie
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Beste medewerker/ster,

  Graag wil ik het wiegje in het echt bekijken. Is dat mogelijk?

  Met vriendelijke groet,

  Corry van Swieten

  Volg ons op Facebook

  We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.