Meer huishoudens met groene stroom

WindmolenHet aantal groene stroomgebruikers is dit jaar met 8 procent gestegen tot 2,4 miljoen huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van de website Energieprijzen.nl.

Het aantal groene stroomgebruikers is dit jaar met 8 procent gestegen tot 2,4 miljoen huishoudens. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de website Energieprijzen.nl.

Sinds de afschaffing van de stimuleringsmaatregelen voor groene energie in 2003 en de liberalisering van de energiemarkt in 2004 neemt het aantal huishoudens met groene stroom voor het eerst sinds jaren weer toe. In 2004 waren er nog drie miljoen huishoudens die groene stroom afnamen.

Volgens een woordvoerder van Energieprijzen.nl is de toename met name te danken aan de forse media-aandacht voor energie en klimaat. Ook komen leveranciers met acties rond groene stroom. Zo bieden ze onder meer stroom aan tegen een gunstig tarief.

Energieprijzen.nl is een vergelijkingssite die sinds 2000 alle producten van energieaanbieders op het gebeid van prijs, samenstelling, herkomst en leveringsvoorwaarden vergelijkt.

Bron: ANP/Nu.nl

Dirk van Genugten

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.