WindmolenHet aantal groene stroomgebruikers is dit jaar met 8 procent gestegen tot 2,4 miljoen huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van de website Energieprijzen.nl.

Het aantal groene stroomgebruikers is dit jaar met 8 procent gestegen tot 2,4 miljoen huishoudens. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de website Energieprijzen.nl.

Sinds de afschaffing van de stimuleringsmaatregelen voor groene energie in 2003 en de liberalisering van de energiemarkt in 2004 neemt het aantal huishoudens met groene stroom voor het eerst sinds jaren weer toe. In 2004 waren er nog drie miljoen huishoudens die groene stroom afnamen.

Volgens een woordvoerder van Energieprijzen.nl is de toename met name te danken aan de forse media-aandacht voor energie en klimaat. Ook komen leveranciers met acties rond groene stroom. Zo bieden ze onder meer stroom aan tegen een gunstig tarief.

Energieprijzen.nl is een vergelijkingssite die sinds 2000 alle producten van energieaanbieders op het gebeid van prijs, samenstelling, herkomst en leveringsvoorwaarden vergelijkt.

Bron: ANP/Nu.nl