Met Google thuis energie besparen?

Google powermeter

Niet alleen ‘zoeken’ via Google maar nu ook energie besparen met Google. Google gaat consumenten helpen om hun energieverbruik beter onder controle te houden. De organisatie is bezig met de ontwikkeling van Google PowerMeter. Met dit tooltje kunnen gebruikers binnenkort real-time op hun computer zien hoeveel energie ze thuis verbruiken.

Volgens Google blijkt uit onderzoek dat consumenten tussen de 5 en de 15 procent op hun maandelijkse energierekening kunnen besparen wanneer ze hun energieverbruik beter bijhouden. Dit percentage lijkt misschien laag, maar wanneer de helft van alle Amerikaanse huishoudens hun energieverbruik met tien procent verlaagt dan staat dit gelijk aan acht miljoen auto’s die van de weg worden gehaald!

De software van Google PowerMeter vertelt consumenten zeer gedetailleerd hoe veel energie er precies wordt verbruikt en hoeveel er bespaard kan worden, bijvoorbeeld door te laten zien op welk tijdstip het het goedkoopst is om de vaatwasser aan te zetten.

Op dit moment testen medewerkers van het bedrijf de software en is het tooltje nog niet publiekelijk beschikbaar. Google hoopt de PowerMeter in de aankomende maanden uit te brengen. Google is momenteel druk op zoek naar hardware producenten die de PowerMeter willen gaan ondersteunen. Het mooiste is natuurlijk als alle apparaten in je huis binnenkort kunnen communiceren met de PowerMeter.

Ik kan niet wachten om samen met Google mijn energie level in huis te bewaken!

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grappig initiatief van Google. Hoewel ik hen daar niet echt de partij voor vindt, gezien het feit dat de uitstoot van hun servers nog immer erg hoog is (en niet gecompenseerd o.i.d. voor zover ik weet). Een aardig alternatief is Ecosia: https://www.ecosia.org/how.php
Ik wil het wel proberen, momenteel hou ik mijn verbruik in de gaten met de wattcher, werkt ook prima…

Hallo Dirk,
Inderdaad is mijn verminderde verbruik en toegenomen comfort gekomen door de juiste maatregelen. Als ingenieur heb ik alles koel berekend om het in de goede (dwz meest economische) volgorde uit te voeren. Daarbij legde ik het bespaarde geld opzij voor verdere , eventueel zichzelf niet terugbetalende , maatregelen. Mijn point is dat men Google daar absoluut niet voor nodig heeft. Google slaat niet alleen je verbruik op, maar alles wat ze van je te weten komen (bijvoorbeeld alle zoektermen die je gebruikt). Merk op dat je zegt “als” ze er iets zinnigs mee doen. Dat weet je niet. Bovendien kan op elke database worden ingebroken. Er zijn hackers die de hele dag niets anders doen.

Nou, ik zit niet op Google te wachten. Alle informatie die ze te weten komen slaan ze op. Ik schrijf al 36 jaar ‘s avonds mijn meterstanden op tesamen met andere relevante informatie. Alleen al aan gas bespaar ik meer dan 60% sinds de start. En nu ik ouder ben is de gehandhaafde temperatuur (gemeten op een geijkte thermometer) gestegen van 18 C naar 21.5 C. En zonder Google!

Hoi Hans,

Wat super dat je over zo’n lange tijd gegevens hebt verzameld. Goed om te horen dat je nu meer verwarmt en minder energie daar voor kwijt bent. Dat is toch het voordeel van een goede ketel en isolatie. Oh ja voor Google ben ik niet zo bang die mogen best opslaan hoeveel ik gebruik als ze er maar iets zinnigs meedoen :-)

4
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.