Duurzaam sinds 2007Meer dan 650 artikelenDe duurzaamste oplossing
ecologisch wasmiddel getest

Nieuwsbrief: duurzaam wassen

Wassen is heel gemakkelijk geworden: kies een programma, doe wasmiddel in het daarvoor bestemde bakje (of laat de machine dat doen), en wacht een tijdje. Een kind kan de was doen! Wassen kost echter best veel energie en water. Hoeveel precies hangt af van de wasmachine, het programma en het wasmiddel dat je gebruikt. Gelukkig is duurzaam wassen net zo makkelijk als gewoon wassen met deze tips en tricks

A d k

Duurzaam wasmiddel

Al die plastic flessen wasmiddel in de badkamer, erg duurzaam is het niet. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar alternatieven. In dit artikel nemen we verschillende soorten biologisch en duurzaam wasmiddel onder de loep. Van waspoeder tot vloeibaar: wij hebben ze voor je uitgetest. Onze favorieten? Het waspoeder van Klok, en het wasmiddel van Ecover. Goed voor de wereld, en goed voor je was!

Img x

Review: Eco Egg wasbal

Je bent tegenwoordig niet meer afhankelijk van waspoeder of wasmiddel. Je kunt namelijk ook kiezen voor een was-ei. Dat hoor je goed: in dit speciale ei zitten bolletjes die je was weer helemaal fris maken. En dat hebben wij natuurlijk uitgetest. Het eindoordeel? Zeer geschikt voor alle normale was. Voor echt vieze kleding kun je beter een beetje wasmiddel gebruiken.

Duurzame wasmachine

De duurzaamste wasmachines

Toe aan een nieuwe wasmachine? Ga voor een duurzaam exemplaar! Wij hebben in dit artikel een top 6 energiezuinige wasmachines verzameld. Ook vertellen we aan welke criteria een wasmachine moet voldoen om milieuvriendelijk genoemd te mogen worden. Een laag energieverbruik is namelijk niet genoeg. Zo vind je met gemak de beste wasmachine op het gebied van duurzaamheid!

Pexels teona swift

Microplastics in de wasmachine

Het wassen van synthetische kleding in de wasmachine blijkt een grote bron van milieuvervuiling. Bij elke wasbeurt komen er namelijk kleine deeltjes polyester en acryl vrij – microplastics. Deze vezels zijn zo klein dat ze filters passeren en via het afvalwater in zeeën en oceanen terechtkomen. Om je een beeld te geven: uit onderzoek blijkt dat 35% van alle microplastics in de oceanen afkomstig is van kleding in wasmachines. Dat gaat omgerekend om zo’n 50 miljard (!) plastic flessen per jaar. In dit artikel leggen we je meer uit over microplastics en of een wasmachine filter daarbij kan helpen.

Deze blog is gemaakt op basis van onze maandelijkse nieuwsbrief. Wil jij ook bijblijven met de laatste duurzame artikelen? Abboneer je dan door hier je mailadres en je gemeente achter te laten!

De laatste artikelen, 1x per maand

Isabelle

Isabelle Snaauw

Isabelle (25) is freelance redacteur bij Duurzaam Thuis. Maar ook in haar dagelijks leven werkt ze aan projecten die de wereld een beetje duurzamer maken. Ze weet veel van windenergie en verwarmen, maar schrijft als vegetariër het liefst over duurzaam koken en eten.
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volg ons op Facebook

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.