Nijmegen brengt warmteverlies daken in beeld

Dak fotoUit onderzoek blijkt dat dertig procent van het energieverlies van een huis via het dak verloren gaat. Nijmegen gaat als eerste gemeente in Nederland dit warmteverlies in beeld brengen. Vanuit een vliegtuig zullen de daken van vijf wijken met een infrarood camera worden gefotografeerd en de temperatuur bepaald. Met thermografiebeeld is direct te zien welke daken weinig of veel warmte verliezen en of maatregelen nodig zijn.

Eigenaren van woningen, winkels en bedrijven krijgen na enkele weken voorlichting over het onderzoek naar het temperatuurverlies via daken. De gemeente Nijmegen hoopt met de resultaten van de dakscans eigenaren te motiveren om hun daken beter te isoleren en zo energieverlies tegen te gaan.

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.