PvdA wil groene stroom flink stimuleren

ZonnepanelenDe PvdA wil een ‘kers op de taart’ bij de nieuwe regeling om het opwekken van groene stroom te stimuleren. Kamerlid Samsom heeft in samenspraak met coalitiegenoten CDA en ChristenUnie een voorstel ingediend voor meer subsidie op groene stroom. Het subsidie bedrag ligt hiermee aanmerkelijk hoger dan het voorstel van minister Van der Hoeven van Economische Zaken. Kamerlid Samson wil dat er een kwart meer aan stroom wordt opgewekt door de installaties bij particulieren, die zonne-energie omzetten in elektriciteit.

De lijst van soorten biomassa die in aanmerking komen voor subsidie zou moeten worden uitgebreid met overschotten van supermarkten, restaurants en resten van de voedselindustrie. Ook zou niet alleen rioolslib, maar ook biomassa in aanmerking moeten komen voor de regeling om ‘groen gas’ te maken, dat geschikt moet zijn voor het gewone aardgasnet.

Met name de subsisie voor het thuis opwekken van energie klinkt erg interessant. Het is te hopen dat naast de 33 cent per kilowattuur vergoeding er een bijdrage komt voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze combinatie zou de terugverdientijd van de zonnepanelen aanmerkelijk kunnen verkorten. Zodra er meer nieuws is lees je het op Duurzaam Thuis.

Bron: ANP

Dirk

Dirk

Sinds 2007 ben ik met duurzaamheid bezig en schrijf ik artikelen om soms ingewikkelde onderwerpen eenvoudig te maken. Heel veel succes met het verduurzamen van, en rondom je huis!
0 0 stemmen
Nieuw: Geef Artikel Score
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Laat een reactie achterx

We gebruiken cookies en analytics zoals te lezen in ons privacybeleid. Door gebruik van de website ga je hiermee akkoord.